Uşaklıların yıllardır hayalini kurduğu o güzel an temmuz ayında ete kemiğe bürünüyor. Lezzetinin ünü bütün Türkiye’de yayıldığı halde bir türlü ön plana çıkaramadığımız şifa kaynağı olan Uşak Tarhanası için beklenen gün geldi.

Darhana 1

Uşak Belediye Meclisi oy birliği ile temmuz ayının üçüncü haftasında “Uşak Tarhana Festivali” düzenlenmesi kararı aldı.

“Uşak Tarhana Festivali” hakkında meclis üyelerine bilgi veren Uşak Belediye ve Uşak Belediye Meclisi Başkanı Özkan Yalım; “Uşak’ta biz doğmadan Uşak Tarhanasına gönül veren ve ömrünü harcayan Mustafa Yeldanlı Ağabeyimizden Allah razı olsun. Bu, Uşak için hayırlı bir iştir. Siyasi yönü yoktur. Meclisimizden oy birliği ile geçeceği kanaatindeyim.

Bizde Uşak Belediyesi olarak kentimizin en önemli yiyecek ürünü olan tarhanamızı tanıtma adına temmuz ayının üçüncü haftasında Cuma günden başlayarak Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere üç gün   “Uşak Tarhanası Festivali” düzenlemek istedik.

Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var

Uşak Belediyesi olarak Uşak’ın tanıtımına destek olmak, ilimizin gastronomisinde önemli bir yer tutan tarhanayı tanıtmak ve markalaştırmaya çalışmak, ayrıca ilimizde tarhana imalat ve satışıyla ilgili faaliyet gösteren firmaların tanıtımlarını yapabilmelerine olanak sağlamak ve yerel sanatçılarımızı tanıtabilmek amacıyla bu maddeyi gündeme getirdik” dedi.

Darhana 3

Yalım’ın bu konuşmasının ardından yapılan oylamada “Uşak Tarhanası Festivali” yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Uşak Belediye Meclisi’nin bu kararına çok sevinen ve duygulanan “Tarhana Baba” Mustafa Yeldanlı; “Sayın Başkanıma ve Sayın Belediye Meclisi üyelerimize benim 50 yıllık rüyamı gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Darhana 2

Tarhana Corba3

Muhabir: SALİH KILINÇ