Yalım, tarafından ““Uşak Belediyesi'nde çalışan personelin TÜGVA kadrolarına oluştuğuna dair” ifadeler içeren açıklamasına cevap veren TÜGVA Genel Merkezî; ““Belediye kadroları TÜGVA’dan oluşuyor.” İfadesi tamamen yanlış ve yanlı bir bilgi olup basın etiğinden ve objektif habercilikten uzak olduğunu ve Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım’ın yanlış bilgilendirildiğini düşündüklerini belirtti.

İşte TÜGVA’nın o yazılı açıklaması

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım Bey’in katıldığı bir programda Türkiye Gençlik Vakfı ve Vakfımızın şahsında Uşak Belediyesi çalışanlarını töhmet altına bırakan ifadeleri üzerine bu basın bildirisini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

“Uşak Belediyesinde çalışan personelin TÜGVA kadrolarına oluştuğuna dair” ifadeler içeren açıklama ve ithamlar ulusal bir yayın kuruluşu tarafından ekrana getirilmiş ve yerel medyanın bir bölümü ve bazı şahıslarca da köpürtülerek Türkiye Gençlik Vakfı haksız itham ve iftiralarla töhmet altında bırakılarak karalanmak istenmiştir.

Bu kapsamda aşağıdaki hususlara bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz:

1. Türkiye Gençlik Vakfı, Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu yararına faaliyet gösteren vakıflar statüsünde olup faaliyetlerine yasal zeminde başlayan ve devam eden bir sivil toplum kuruluşudur.

2. Vakfımızın tüm faaliyetleri açık, şeffaf ve denetlenebilir şekilde olup resmi Makamlarca denetlemeye tabidir. Bu denetimlerden sorunsuz şekilde çıkan Vakfımızın bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler milletimiz tarafından takdirle karşılanmış olup Türkiye’nin 81 ilinde kesintisiz devam etmektedir. Vakfımızın hizmetleri hiçbir ayrımcılık içermeden toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak ülkemizin yüz akı olan gençlerimizle büyüyerek devam etmektedir.

3. Ülkemizin içinde bulunduğu her şart ve durumun yanı sıra yangın, sel deprem gibi doğal afet durumlarında da vakfımıza gönül veren öğrenci ve genç kardeşlerimiz milletimizin hizmetine koşmuş hiçbir karşılık beklemeden milletimizin yaralarını sarmak için seferber olmuştur.

4. Vakıf olarak üyelerimizde aradığımız tek kriter ve gösterdiğimiz en büyük hassasiyet vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine, milli kimliğine ve manevi duruşuna sahip çıkmak bu uğurda gayret göstermektir. Bu hassasiyet ile zaman, mekan ve insan ayırt etmeden Allahın rızası, devletinin bekası ve milletin ihyası uğruna fedakarca çalışan üyelerimiz milletimizin ve coğrafyamızın yüz akı olmuş ve olmaya da devam edecektir.

4. Uşak’ta Vakfımıza gelen vakfımızın hizmetlerinden yararlanan ve bu hizmetlere katkı sunan 12.000 genç kardeşimiz bulunmaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de alkol, uyuşturucu vb. kötü alışkanlıklar içinde aziz milletimizin gençlerine zarar vermektedir. Böyle bir ortamda vakfımızdaki icathanelerdeki yazılım programlarından, kitap okuma ve değerlendirme saatlerinden, resim ve müzik atölyelerinden, tiyatro ve drama eğitimlerinden, okçuluk ve yardım faaliyetlerine kadar birçok alanda Uşaktaki gençler için faaliyet gösteriyoruz.

Uşaklı öğrencilere akran zorbalığı anlatıldı Uşaklı öğrencilere akran zorbalığı anlatıldı

En bariz bir örnekle aktaracak olursak 2023 yılında sadece yaz okullarımızda 5300 genç kardeşimize Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımızda resmi protokol kapsamında Kur’an-ı Kerim eğitimi, adabı muaşeret, spor, tiyatro, eğitimleri ile çeşitli sosyal aktiviteler vasıtasıyla hizmet etmeye çalıştık. Bunların karşılığı tek beklentimiz olan duaları da gençlerimizden ve onların ailelerinden bol bol aldık.

5) Yukarıda bahsi geçen yayında “Belediye kadroları TÜGVA’dan oluşuyor.” İfadesi tamamen yanlış ve yanlı bir bilgi olup basın etiğinden ve objektif habercilikten uzaktır. Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım Bey’in yanlış bilgilendirildiğini ve yönlendirildiğini düşünerek bu yanlışı düzelteceğini düşünüyor ve ümit ediyoruz. Bu tip kutuplaştırıcı, suçlayıcı, zan altında bırakan haksız ifadelerin Vakfımızın hizmet götürdüğü, ulaştığı gönüllerine girdiği ve vakfımıza gönül veren Uşaklı gençlere de haksızlık olduğunu unutmamak gerekir.

Bu mesnetsiz ifade ve ithamlar gençlerimize ve hemşerilerimize bir şey kazandırmayacağı gibi huzursuzluğu artıracak, güvensizliği tetikleyecek ve onları ötekileştirilmişlik hissine sürükleyecektir. Uşak halkı ve Uşak’ta vakfımıza gönül verenler adına diyoruz ki : Ülkemizdeki ve şehrimizdeki gençlerin kutuplaşmaya değil kucaklaşma ihtiyacı vardır. Bu hassasiyet ile yaklaşıldığı takdirde gençleri anlamak ve onlarla iyi bir uzlaşı ortamı içinde geleceğe umutla bakmak hepimizin ortak gayesi olmalıdır.

6. Vakfımızın Uşak İl Temsilciliğine üye olan, vakfımızda görev alan sadece 2(iki) kişi Uşak Belediyesinde çalışmaktadır. Bu kişilerin puantajları, mesaileri, görev yaptığı birimler vb. tüm bilgiler resmi olarak Uşak Belediyesinde mevcuttur. Bu iki üyemiz de üniversite mezunu olup liyakat esasına uygun bir şekilde belediyemizde taşeron olarak çalışıyorlardı. Bu iki arkadaşımız 31 Mart yerel seçimlerinin ardından işten çıkarılmıştır. İşten haksız olarak çıkarılmalarına rağmen gerek sosyal medyalarında gerek şahsi söylemlerinde aldıkları eğitim ve taşıdıkları temsiliyet görevinden dolayı nezaketsiz ve hürmetsiz ifadelere asla tevessül etmemiş siyasi iradenin kendilerini işten çıkarma kararına saygı duymuşlardır.

İnsanların ve özellikle de gençlerin fikri ve siyasi tercihlerinden dolayı işten çıkarılmasını bu yolla cezalandırılmasını doğru bulmuyoruz. Tügva olarak bizim Tek sevdamız Türkiye, tek derdimiz Türkiye'dir. Biz bu milletin kendisi, bu necip milletin fedaisi ve aşığıyız. Mazlumun, mağdurun ve masumun son kalesi olan Anadolu’nun hesapsız ve hasbi gençleriyiz.

Uşaklı gençler için hizmet veren ve Uşak halkının takdirini kazanmış vakfımıza gönül veren üyelerimizin, fedakar gençlerimizin en büyük motivasyon kaynağı memleketimize ve şehrimize olan sevgileridir.

Kadim şehrimiz Uşaktaki TÜGVA’lı gençler olarak Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım Bey’e buradan açık çağrımızdır:

Fikri veya siyasi görüşü farklı olduğu için vakfımıza ve Uşaklı gençlere düşmanca davranmaya çalışan ve böylelikle sizin yanınızda yer edinmeyi amaçlayan bilgi kirliliği oluşturan kişilere müsaade etmeyiniz. Bu kişilere gerekli müdahaleyi yapmanızı Uşak’ın en büyük gençlik hareketi ve Uşaktaki gençler adına sizlerden bekliyoruz.

Kazananın her zaman ve zeminde Uşak’ın ve Uşak’taki gençlerin olması temennisiyle görevinizde başarı, sağlık ve huzur diliyoruz.

“TÜGVA Uşak Şube Başkanı’nın Belediye başkan yardımcısı yaptılar”

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın AKP’ye yakın vakıf ve derneklerden birçok isim belediye kadrosunda işe alınmış. İş yapsalar neyse bunların birçoğunun da iş yapmadığını tespit ettim. Bunlardan birisi de TÜGVA Uşak Şube Başkanı Süheyl Yasin Aslan’dı. Belediye Başkan Yardımcısı yapıldı. Müdürlerde yine AKP’den ve TÜGVA’dan seçildi. En önemli mevkilerde iş yapar gibi görünüp maaş aldıklarını tespit ettim” açıklamasında bulunmuştu.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/yalim-usaklinin-parasi-dusman-parasi-olsa-boyle-harcanmazdi

Kaynak: Bülten