31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası Uşak’ta yeni seçilen 318 mahalle ve köy muhtarının 14’ü Uşaklı kadınlardan oluştu.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün bu durumdan duyduğu memnuniyeti; “Kadınların hayatın her yerinde olduğu gibi yerel yönetimlerde de temsilci olmasının verimli sonuçlar göstereceğine işaret etmektedir” ifadeleriyle dile getirdi.

4Muhtarlar1

Merkez mahalle ve köy muhtarlarına yönelik düzenlenen eğitim programına Vali Dr. Turan Ergün başkanlık yaptı. Program öncesi bir konuşma yapan Ergün, muhtarların demokrasinin ilk halkasını oluşturduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

“Muhtarlarımız, seçilmiş olduğunuz köy ve mahallelerimizde ihtiyaç ve talepleri tespit ederek resmi makamlara ileten, yapılacak olan kamu hizmetlerimizin daha verimli bir şekilde yerine getirilmesinde bizlere aracı olmaktadır. Bu sebeple muhtarlık çok önemli işleve sahiptir.”

KADIN ELİ DEĞENE YERDE GÜL BİTER

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda seçilen yeni ve eski muhtarlara başarılar dileyerek sözlerine devam eden Turan, “Uşak genelinde 245 köy, 73 mahalle muhtarı olmak üzere toplam 318 muhtarımız seçimlerden sonra görevine başladılar. 318 muhtarımızın 14’ü kadın 304 erkek olup, bu rakamlar incelendiğinde ilimizde kadın muhtar sayısının artışmış olduğu görülmektedir. Bu sonuç, ilimiz açısından önem teşkil etmekte ve kadınların hayatın her yerinde olduğu gibi yerel yönetimlerde de temsilci olmasının verimli sonuçlar göstereceğine işaret etmektedir.” dedi.

4Muhtarlar3

Uşak Milletvekili Karaoba’dan Güneş’e yanıt; “Yarası olan gocunur” Uşak Milletvekili Karaoba’dan Güneş’e yanıt; “Yarası olan gocunur”

“HİZMET SEVDANIZ DAİM OLSUN”

Vali Ergün konuşmasını “31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda başladığınız görevlerinizi halkımıza faydalı olabilmek adına büyük bir özveriyle icra etmeye atıldığınızı görmekte, Memleketimiz ve hemşerilerimize için bu hizmet sevdanızın daimî olacağına ve her türlü çalışmanızda birlikte hareket ederek verimli sonuçlar elde edeceğimize inancımı belirtmek istiyorum. Hedeflediğimiz hizmetleri gerçekleştirmek üzere tüm muhtarlarımıza üstün başarı ve kolaylıklar diliyorum” diyerek bitirdi.

Daha sonra muhtarlarla Sıcak bir diyalog kuran Ergün, onlarını taleplerini dinledi.

4Muhtarlar6

Muhabir: SALİH KILINÇ