Uşak Belediyesi eski hizmet binası önünde toplanan kadınlardan oluşan kalabalık, İsmet Paşa Caddesi'nden geçerek 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü. Ak Parti Uşak Milletvekili Fahretin Tuğrul, Ak Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, Ak Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Altan Tufan ve Ak Parti Uşak Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı'da yürüyüşe destek veren isimelr arasında yer aldı. "Annenin gözyaşı Gazze'yi aşar" pankartı açan katılımcılar, ellerinde "Filistin'de ki insanlık suçuna dur de!", "Soykırıma hayır! Filistin'e destek, siyonizme lanet", "Çocuklar ölürken susulmaz" yazılı dövizler taşıdı. 

15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda basın açıklaması yapan, İHH İnsani Yardım Vakfı Uşak Kadın Komisyonu Başkanı Döne Tınaz Topbay, anne için dünyadaki en önemli şeyin çocukları olduğunu söyledi.

Döne Topbay

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

Topbay, "Bugün Anneler Günü ancak Gazzeli anneler kadın haklarına, anneliğin kutsallığına rağmen tüm kutsalları ve tüm kuralları ayaklar altına alan katil İsrail tarafından katledildi, katlediliyor. Bizler biliyoruz ki bir anne için dünyadaki en önemli şey çocuklarıdır ve yine bebek ve çocuk katili İsrail, 15 binden fazla çocuğu katlederek annelere dünyanın en acı duygusunu, evlat acısını yaşatmış, binlerce çocuğu öksüz ve yetim bırakarak çocukları dünyada korunaksız bir hale getirmiştir. Biz Gazze'yi unutmadık, unutmayacağız. Nehirden denize özgür Filistin için anneler olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Zulmü durdurmak için zalime sesimizi, öfkemizi yükselteceğiz. Gazze'ye aş olmak, ilaç olmak, Gazzeli annelerin, Gazzeli çocukların yüzlerinde tebessüm olmak için onların yanında olacağız. Durmayacağız, susmayacağız, dua edeceğiz, boykot yapacağız." dedi.

Ihh Uşak Oturma Eylemi

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapıldı, saldırılarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

Muhabir: Ece Yıldırım