Uşak'ın Sivaslı ilçesinde yer alan Cumhuriyet İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinlik, Sivaslı Gençlik Merkezi Gençlik Hizmetleri Memuru Tuğba Doğu tarafından koordine edildi. Eğitim, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlendi. Sivaslı Gençlik Merkezi iş birliğiyle Cumhuriyet İlkokulu’nda hayata geçen organizasyona 4A ve 4C sınıflarından toplam 40 öğrenci katılım sağladı.

Gençlik Merkezi personelleri, genç gönüllüler ve üniversite öğrencileri tarafından yönlendirilen etkinlikte, üniversite öğrencileri Esma Demirel ve Nurhan Cemre Demir öğrencilere akran zorbalığının zararlarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Kader Yegin ise etkinliği kameraya alarak belgeledi.

Öğrencilerle ayrıca boyama etkinliği düzenlendi ve akran zorbalığıyla ilgili pankartlar hazırlanarak sergilendi. Hazırlanan pankartlarda "Zorbalık Zincirini Kır, Dostluk Köprüsü Kur!"  "Zorbalıkla Savaş, Sevgiyle Kazan!" gibi dostluk içeren mesajlar verildi. Bu proje, gençler arasında farkındalık oluşturmayı ve toplumsal sorunlara duyarlılık kazandırmayı hedefliyor.

Akıl ve Zeka Oyunları'nda Sivaslı rüzgarı esti Akıl ve Zeka Oyunları'nda Sivaslı rüzgarı esti

Gençlik Hizmetleri Memuru Tuğba Doğu'nun liderliğindeki bu etkinlik, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıfı öğrencilerinin topluma yönelik sosyal sorumluluk anlayışını ve katılımcı yaklaşımını yansıtıyor. Öğrenciler, akademik bilgi ve deneyimlerini toplumsal fayda sağlamak amacıyla aktif olarak kullanarak, ilkokul öğrencilerine eğitici ve keyifli bir gün yaşattılar.

Muhabir: Ece Yıldırım