Barış Yıldız'ın ilk kitabı olan Atam ve Hayat adlı şiir kitabında 46 adet eser bulunuyor. Kendisiyle yaptığımız röportajda Yıldız, yazmaya nasıl başladığını ve hikayesini anlattı. 

Aslen Saraycık köyünden olan Barış Yıldız, "İlk ve orta okulu Eşme Saraycık okulunda okudum. daha sonra Eşme Lisesi'ni bitirdim. Çeşitli sektörlerde çalıştım. Sürekli okulla bir bağım vardı aslında çocuklarımı takip etmek için. Hem de geçimimi sağlamak için. En son taşeron kadro olarak girdiğim okulda halen çalışmaktayım. Sayarcık İlkokulunda çalışıyorum. Sağolsun okulumuzdaki öğretmenler de bana çok yardımcı oldu şiir kitabım için. Yazmaya lise yıllarımda başladım. Bi yarışmaya katılmıştım. Çok sevdiğim bir öğretmenim vardı. Beni çok takdir etmişti ve şevklendirmişti. Ondan sonra bilinçaltımda kalmış. Geçen yıllarda Mustafa Kemal Atatürk'e yazılmış bir marş vardı. Fikirler Ölmez adında. O marşı dinledikten sonra benim hayatım komple değişti. Çünkü orada diyor ki, gözlerin gökyüzü, gökyüzü ölmez. Atatürk'ü bir kez daha ölümsüzleştirmiş. Ben o marştan çok etkilendim ve yazma isteğim ortaya çıktı. Bir kaç yıldır yazıyorum. Atam ve Hayat şiir kitabım basıldı. Bir tane daha kitabım yolda. Gerçek hikayelerden esinlendiğim olayların üzerine hayal gücümü ekledim. Fantastik bir çalışma oldu. Şimdilik şiir kitabım bin adet basıldı. 1. baskısı inşallah talep olursa devam edecek."

Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler

Barış Yıldız Kitabı

Yazmaktan çok keyif aldığını söyleyen Barış Yıldız, " Köy yerinde çok fazla sosyal aktivitemiz olmadığı için ben de yazarak mutlu oluyorum. Şiirlerin ana temalarını belirken çevremden etkileniyorum. Ailemden ve yakınlarımdan duyduğum kesitlerin üzerine ben duygu ve düşüncelerimi ekliyorum. Basıma giden kitabım da Eşme'nin bir köyünde geçiyor. Kitapta geçen olayların başlangıçları gerçek yaşanmış olaylar. İlçemizde Takmak köyü diye bir yer var. Zamanında çok şehit verdiğimiz bir bölge. Şu an hala anıt mezarlar ve evlerin yanında şehit mezarları var. Takmak köyüne ait bir şiir de yazdım ama henüz yayınlanmadı. "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz" sözü şu anda Takmak Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ali hoca var tarih öğretmeni o şu anda bu sözün Takmak köyünde söylendiğini kanıtladı. Kaynaklarda bu şekilde geçiyor. Yaşadıklarımdan ve tarihten etkileniyorum yazarken."

Barış Yıldız Şiir Kitabı

Evli ve üç çocuk babası olan Yıldız, kızlarının kendisine çok desteğinin olduğunu söyledi.  Ailesinin ve sevenlerinin kendisi için çok sevindiğini sözlerine ekledi.  "5 yaşındaki oğlum 23 Nisan'da kendi yazdığım Atamızdan Armağan isimli şiirimi okudu. Beni çok duygulandırdı. Şiir kitabımı herkesin okumasını isterim. İnternet satış sitelerinde mevcut almak isteyenler oradan temin edebilir. Sizlere de çok teşekkür ederim. benimle röportaj yaptığınız için. Son olarak etkilendiğim şairlerden bahsedecek olursam, Cahit Sıtkı Tarancı'yı çok seviyorum. Eserlerinden etkileniyorum ayrıca Mehmet Akif Ersoy'un da eserlerini okuyorum. Şiir kitabımın adından da anlaşılacağı üzere önderimiz Mustafa Kemal Atatürk etkilendiğim tek liderdir" dedi. 

Muhabir: Ece Yıldırım