Peki, nedir Uşaklıların ev dışında ailece en çok yemeyi sevdiği yemek nedir? İşte haberimizin detayları:

AA’nın haberine göre; Garanti Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) araştırmasına göre, yeme-içme sektöründe en fazla kredi kartı harcaması döner ve köfte restoranlarında yapıldı.

Garanti BBVA kartları ile Garanti BBVA POS'larından yapılan alışverişlerde en fazla döner ve köfte restoranlarında harcama yapılırken, sıralamayı kebap, pide ve burger restoranları takip etti.

Pide (6)

Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Ankara dahil Türkiye'nin 7 bölgesindeki farklı illerden müşteriler Garanti BBVA kart kullanıcıları döner restoranlarına rağbet gösterdi.

Tekirdağ ve Çanakkale dışında Marmara Bölgesi ise köfteyi seçerek bu gruptan ayrı konumlandı. Sadece Tunceli kebap yemeği tercih ederken, Bolu, Afyonkarahisar, Zonguldak, Amasya, Uşak, Aydın ve Bayburt pideyi tercih etti. Mersin ise tantunide öne çıkarak yerel yemeğinden vazgeçmedi.

Yemek çeşitleri bakımından İstanbul, Kocaeli, Antalya burger restoranlarını seçerken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları tercih sıralamasında en üst seviyeye yerleşti.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da döner-kebap sofralarda yerini alırken, Güneydoğu'da lahmacun diğer şehir ve bölgelere göre daha fazla tercih edildi.

Pide (1)

UCUZ VE LEZZETLİ OLDUĞU İÇİN UŞAKLILAR PİDE YEMEYİ SEVİYOR

Uşakspor Teknik Direktörü kim oldu? Uşakspor Teknik Direktörü kim oldu?

Bu haber üzerine bizde Uşaklıların en çok neden pideyi tercih ettiğini ustasına sorduk.

Ahmet İşler, 12 yaşından beri pide üretiyor Mesleğe 1986 yılında başlayan Ahmet Usta, oğlu ve eşi ile birlikte Uşak’ta Onur Pide Salonunu işletiyor. Uşaklıların pideyi tercih etmesinin nedenini “Köfte ve kebap gibi yiyecek türlerine göre çok daha ucuz olduğu için tercih ediliyor” şeklinde cevaplıyor.

Ahmet Usta; “Aydın’da kıymalı pide 180 TL’den satılırken Uşak’ta 120 TL, Konya’da etli ekmek meşhur. Ancak Konyalılar bile Uşak’a geldikleri zaman bizim kıymalı pidemizi tercih ediyor.

Uşaklılar en çok kıymalı pide ve kuşbaşılı pideleri tercih eder. İşyerimize gelen Kütahyalılar ıspanaklı pideye çok düşüklündür.

Ankara ve İzmirliler, kıymalı yumurtalı pideyi sever. dedi.

UŞAKLILAR OLARAK PİDEMİZİ TANITAMIYORUZ

Uşak’ta 38 yıldır pide imal eden Ahmet İşler; “Uşak’ın pidesi daha ucuz ve lezzetli olmasına rağmen yıllardır tanıtamadığımız için hep bir kenarda kalmıştır. Uşak dışından ilimize gelenler daha önce pidemizi tatmışsa sürekli yemek istiyor. Ama tanımayan o kadar çok insan var ki;

Bence Uşak’ın pidesi de tarhanası ve helvası gibi yöresel olarak tanıtılmalıdır. Bu da hem Uşak’ın tanıtımına hem de ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Pide (3)

Muhabir: SALİH KILINÇ