1 Haziran 1967 tarihinde Uşak Şekerspor ve Ulubeyspor'un birleşmesiyle Uşakspor kuruldu ve Afyonspor, Balıkesirspor, Giresunspor, Kastamonuspor, Malatyaspor, Orduspor, Sivasspor ile birlikte 2. Lige alındı. 1967-68 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Uşakspor, sezon sonunda son sırada kalarak küme düştü. 1969-70 sezonunda 3. Lig'de şampiyon olarak tekrar 2. Lig'e yükseldi.

Dha sonar 2. Lig ve 3. Lig arasında birkaç kez yolculuk yaptı. 2010 yılında kapandı. 2014 yılında BA, 3. Lig ve 2. Lige hızla tırmandı. 2023-2024 Futbol Sezonunda tekrra 3. Lige düştü.

Yarım asır deviren kırmızı siyahlı koca çınar, bugün 57. Yaşını kutluyor. Ancak, buruk, sahipsiz ve kaderiyen küsmüş şekilde. Uşakspor’u hatırlayarak 57. Yıldöününü kutlayan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ve CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba oldu.

Usakspor 2

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım mesajında şu ifadelere yer verdi:

“UŞAKSPOR’UMUZ 57 YAŞINDA!

Kurulduğu günden bugüne kadar birçok başarıya imza atan kırmızı siyahlı camiamız bu şehrin her zaman tek ortak paydası olmuştur.

Gelecek yıllarda da Uşakspor olarak hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye ve şehrimizin adını en üst seviyelerde gururla temsil etmek adına, bizde Uşak Belediyesi olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; kulübümüzün kurulmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, camiamızda görev yapmış; kulüp başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, teknik adamlara, futbolculara, kulüp çalışanlarına ve iyi günde kötü günde sonsuz bir fedakârlık duygusuyla kulübümüzün yanında olan büyük taraftarlarımıza sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Uşakspor camiasının 57. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve başarı dolu yıllar dilerim.”

Usakspor (1)-1

Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı

Aş aş aş, ki ki ki, AŞKİ AŞKİ AŞK!”

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba’da mesajında ; “1 Haziran 1967'de kurulan, yarım asırlık tarihiyle Uşak'ı tüm Türkiye'de temsil eden kulübümüz bugün 57 yaşında!

Aş aş aş, ki ki ki, AŞKİ AŞKİ AŞK!” ifadelerini kullandı.

Muhabir: SALİH KILINÇ