Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde eski ve yeni başkanlar arasında resmen pankart savaşları yaşanıyor. 2019 yerel seçimlerinde koltuğu AK Partili Belediye Başkanı Mehmet İncekara’ya devreden CHP’li Belediye Başkanı Naci Akyürek 2024 yerel seçimlerinde tekrar geri aldı.

Akyürek’in Pınarbaşı Belediyesi borçlarını gösteren bir pankarta asması ve pankartta mülkiyeti belediyeye ait 5 arsanın satıldığını belirtip satıştan gelen paraların nerelerde harcandığının belirtilmemesine üzüldüğünü kaydeden İncekara’da bir başka pankart asarak Akyürek’e cevap verdi.

Pınarbası (2)

“ARSALARI SATIP SGK BORCUNU ÖDEDİM”

Pankart asmasının nedenini https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesine açıklayan eski başkan İncekara; “Doğru, ben başkanlığım dönem,nde mülkiyeti Pınarbaşı Belediyesi’ne ait 5 parsel arsayı 2 milyon 209 bin TL’ye’ sattım. Yeni belediye yönetimi de benim bu arsaları sattığımı belirtmiş. Ama sanki satıp parasını yemişim gibi bir imaj yaratmaya çalışmış

Bu doğru değil. Evet, ben arsayı sattım. Alıcılara gününden önce ödemeleri için ricacı oldum. Sağ olsunlar beni kırmayıp ödediler. Arsa satışından gelen parayla da SGK’ya olan borçları ödedim. Çünkü daha önce bu kurumlara olan borçlarımızı yapılandırılmıştı. Zamanında ödeyemeseydik yapılandırma bozulacaktı. Ben, arsa satarak belediyenin SGK borçlarını ödedim. Para falan yemedim. Böyle bir imaj yaratılmak istenmesi onuruma dokundu” dedi.

İncekara; “EYT’den emekli olan 5 personelime 1 milyon 520 bin TL tazminat, SGK’ya 2 milyon 191 bin TL borç ödedim.

Her ne kadar kasada para bırakmadıysam da 5750 metrekare parke taşı ve 393 bin 237 TL alacakla devrettim. Verilemeyecek bir kuruş hesabım yoktur” dedi.

Uşak Karun AVM yıkımdan döndü Uşak Karun AVM yıkımdan döndü

Pınarbası (1)

Muhabir: SALİH KILINÇ