Konu ile ilgili Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “İl Müdürlüğümüz bünyesinde devam eden “Yaşasın Buzağılar Gülsün Yüzler Projesi” kapsamında; Manisa ili Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren Hasan TÜREK Çiftliği ve Dorcan Tarım Çiftliği Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan Veteriner Hekim Fahri YÖRÜK ile Veteriner Hekim İbrahim SAKAR refakatinde kurumumuz personellerince ziyaret edilerek proje hakkında bilgiler verildi. Projemize kolostrum desteği verme konusunda olumlu sonuçlar alındı. Projemize destekleri için teşekkür ederiz” denildi.

Tarrımm (1)

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

İl Müdürlüğü tarafından 2022 yılı SOGEP kapsamında yürütülen, %80'i Zafer Kalkınma Ajansı ve %20 'si Uşak İl Özel İdaresi tarafından desteklenen 'Yaşasın Buzağılar, Gülsün Yüzler' isimli projesi daha önce de Afyonkarahisar ilinde tanıtılmıştı.

2020 yılından bu tarafa Uşak’ta yürütülen, Kolostrum Analiz Projesi ile maternal antikor transferindeki yetersizlik sonucu oluşan buzağı kayıplarını önlenmesi amacıyla, şehrimizde bulunan hastalıktan ari işletmelerden kaliteli kolostrumlar (ağız sütü) toplanıp, dondurulup paketlenerek yetiştiricilerimize ulaştırılmak üzere – 18 °C saklanmaktadır.

Freeze Dry teknolojisi kullanılarak, kolostrumlar  toz haline getirilip vakumlu poşetlerde oda sıcaklığında en az 2 yıl saklanabilecektir. Buda kolostrumun  tüm illere kolayca nakledilmesini sağlayacaktır.

Tarrımm (2)

Kaynak: Bülten