Uşak Belediyesi'nin her yıl Ramazan ayında düzenlediği “Mahallede iftar var” etkinliği Uşak'ın berlilenen mahallelerinde gün gün devam ediyor. Karaaağaç Mahallesi sakinleri Leyle-i Kadir Camii önünde kurulan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki iftar sofralarında buluştu. İlk olarak saat 17.00'de başlayan çeşitli etkinliklerle alanda toplanan vatandaşlar, palyaço ve yüz boyama etkinliklerine çocuklarıyla birlikte katıldı. Ardından Hacivat Karagöz orta oyunu ile Aşuk - Maşuk oyununu izleyen vatandaşlar, Kent Orkestrasının muhteşem performansıyla sergilediği tasavvuf dinletisini dinleyerek semazen gösterisini izledi. Sonrasında dualar eşliğinde ezanı bekleyen kalabalık, topun atılmasıyla birlikte ezan eşliğinde oruçlarını açtı.

Uşak’ta 27 Temmuz Cumartesi günü hava durumu nasıl? Uşak’ta 27 Temmuz Cumartesi günü hava durumu nasıl?

Karaağaç Iftar

İftar yemeğinde konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Karaağaç Mahallesi'nden hemşerilerimizle birlikte gelenekselleşen iftar soframızda bir araya gelerek, nice güzellikleri içerisinde barındıran Ramazan ayımızın iyiliğini ve bereketini paylaştık. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul ve makbul eylesin. Ramazan Ayının tüm güzelliklerini sizlerle birlikte yaşamayı arzu ediyor, duanızı ve desteğinizi bekliyorum." dedi. 

Dikilitaş Mahallesi’nde yapılan iftara Başkan Mehmet Çakın’ın ve vatandaşların yanı sıra AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul katıldı. Daha sonra: yüz boyama palyaço, Hacivat Karagöz, orta oyunu, Aşuk - Maşuk oyunu ve Kent Orkestrası tarafından sunulan tasavvuf müziği ve semazen gösterileri katılımcılara sunuldu.

Muhabir: Ece Yıldırım