Uşak halkının alım gücü ve ürünlerin fiyatları hakkında bilgiler veren Ahmet Vidinlioğlu “Alım gücü düştü. Geçen senelere göre çok fazla olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü fiyatlarda baya bir artış var.

Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

Uslu Selim-1

Döviz artışından kaynaklı. Hammadde sıkıntısından dolayı fiyatlarda bir artış var. Biz yerli hammadde kullandığımız için, ithal hammadeye göre biraz daha yüksek kalıyoruz fiyatlarda. Onun için biraz alımlarda sıkıntı var. Şöyle söyleyeyim, insanlar tedarik etmiyor mu? Ediyor. Önceden aldıklarının yarısını veya 4’te 1’ini alıyor ancak öyle günü kurtarıyor vatandaş. Fiyatlarda hemen hemen %80 ila %100’lük bir artış söz konusu geçen seneye göre. Güncel helva fiyatlarında çok fazla artış yok. Hammaddeden kaynaklı artışlar oluyor. Uşak’a özgü gelin helvası içi bol cevizli kilosu 200 TL, Antep fıstıklı helva kilosu 380 TL. İçerisinde %20 Antep fıstığı bulunuyor. Sade helva 200 TL. Helvaların içerisinde ithal hammadde veyahut korucuyu katkı maddesi kullanmıyoruz. Pastırma şu an 1500 TL kilosu. Sadece 1 kiloya yakın kaldı elimde. Ama kargoda ürünüm var gelecek o gelen kilosu 1650 TL. Ekmek kadayıfında geçen seneyle %50’lik bir artış var. 200 TL kilosu. Kullandığımız ürünler hem A kalite hem de hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermiyor.

Hurma-1

Hurma fiyatları ise, en hesaplı 60 TL’ye vardı ama o bitti. 90 TL’lik var en düşük, en yüksek ise 700 TL’lik hurma var cinsine göre. İran hurması kilosu 120 TL, Medine hurması 550 TL, Kudüs hurması 450 TL, Kudüs large boy hurma kilosu 480 TL, Naturel Tunus hurması kilosu 160 TL, Kudüs Jumbo boy hurmanın kilosu ise, 550 TL. Bir de kendimizin yaptığı çikolata kaplı, içi Antep fıstığı ve fındıklı olan var. Onun kilosu ise, 750 TL’ye geliyor. 5 adet bulunan paketler ise 150 TL."

Muhabir: Ece Yıldırım