Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde “Uşak’ta İlk Bahar Fotoğraf Yarışması" sergisi açıldı. Öğrencilerin gözünden çekilen eserler, Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde görücüye çıktı. Uşak İl Milli eğitim Müdürü Halil Yücel, kurdeleyi keserek sergi açılışını gerçekleştirdi.

Sergi Açılışı

Ardından açılış konuşması yapan Yücel, "Bu özel etkinlik, Uşak'ta olan güzelliklerimizi keşfetmek ve fotoğraf sanatının büyüleyici dünyasında yolculuk yapmak için güzel bir fırsat oldu. Uşak'ın, benzersiz doğal güzellikleriyle çevrili olduğunu biliyoruz. Bu yarışma, Uşak'ın İlkbahar'ını en güzel şekilde yakalamanızı amaçladı. Bu yarışma sadece fotoğraf makinesiyle değil, ayrıca içsel bir yolculuğa da çıkardı öğrencilerimizi. Dereceye giren ve başvuran tümö öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi. 

Yücel Konuşma

Yarışmaya Uşak genelinde 388 adet eser başvurusu yapıldı. Eserler bağımsız bir juri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda 7 eser ödüle layık görüldü. 39 adet eser ise sergilenmeye değer bulundu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Uşak İl Milli eğitim Müdürü Halil Yücel ödüllerini takdim ederek, tebrik etti. Ardından Sergiyi gezen Yücel'e eser sahipleri çektikleri fotoğraflar hakkında bilgiler verdi. 

Uşak'ta Ilkbahar

“Uşak’ta İlk Bahar Fotoğraf Yarışması'nda ortaokullar kategorisinde;

1. Eşme Sıtkı Çetin Ortaokulu’ndan Berra Sultan Dursun,

2. Banaz Bilim ve Sanat Merkezi’nden Elif Deniz Sarıoğlu

Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı

3. ise, Alper Günbayram Ortaokulu’ndan da Çınar Uğuz oldu. 

Uşak Resim Sergisi

Lise kategorisinde;

1. Uşak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Şerif Ulaş,

2. Şehit Adem Çiftçi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Aslı Akıncı

3. Eşme Şehit Mustafa Eğerci İmam Hatip Lisesi’nden Ayşe Muhammed Tısravi oldu.

Uşak Ilkbahar Sergi

Eşme Galip Çetin Ortaokulu öğrencisi Zafer Başar ise eseriyle jüri özel ödülüne layık görüldü. 

Zafer Başar

Uşak'ta İlkbahar Fotoğraf sergisi, 17 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyarete açık olacak. 

Muhabir: Ece Yıldırım