15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Vali Turan Ergün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve öğrenciler katıldı.

Vali Ergün, öğrencilerle birlikte jandarma ve emniyetin envanterinde yer alan ekipmanların sergilendiği stantları gezdi.

Trrafik (2)

Ekipler, öğrencilere ekipmanların nerelerde ve nasıl kullanıldığını anlattı. Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Ergün, trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kent genelinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Vali Ergün; “Bildiğiniz gibi her yıl Mayıs ayının ilk günü, “Karayolları Trafik Haftası” olarak kutlanıyor. Takip eden haftayı da “Karayolları trafik Haftası” olarak idrak ediyoruz.

Bu hafta içerisinde Uşak Emniyet Müdürlüğü ve Uşak Jandarma Komutanlığı trafik birimleriyle hem okullarımızda hem ilimizin değişik yerlerinde etkinlikler yaparak vatandaşımızın dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturma gayretinde oluyoruz.

Vatandaşlardan sadece Emniyet kemerini takmalarını istiyoruz. Bilimsel araştırmalara göre; araç içerisinde emniyet kemeri taktığınız takdirde; ölümler yüzde 45, yaralanmalara yüzde 50 azalıyor. Yüzde 50 daha fazla yasabilmek emniyet kemeri takmamız için yeterli sebep değil midir?

Trafik kuralları zor kurallar değildir. Tüm dünyada denenmiş ve kaza riskini azalttığı ve yaşama şansını artırdığı tüm dünyada görülmüştür.

Uşak’ta; uyuşturucu, hırsızlık gibi bir çok asayiş olayında çok başarılı olduk. Ama trafik olayında hala istediğimiz düzeyde değiliz. Bunu sadece polis ve jandarma uygulamalarıyla önleyemeyiz. Vatandaşlarımızın da trafik kurallarına uyması gerekmektedir. Bunlar çok basit kurallardır. Trafik işaretlerine ve hız kurallarına uyacağız. Yaya ve bisikletlilere öncelik vereceğiz.

Uuzn süre araç kullanmayalım ve dinlenelim. Araç kullanırken cep telefonu kullanmayalım. Bir kaç saniyelik dikkat dağınıklığı kazaya yol açabiliyor.

Toplumların gelişmişliğini trafikte araç kullanan insanlar belirler.  Onun için bizde araçla trafiğe çıktığımızda; karşımızdaki araca ve yayaya elimizden egldiğince kibar ve son derece nazik davranalım ve acele etmeyelim ve hayatımız riske atmayalım.

Vatandaşlara son olarak şunu söylemek istiyorum: “Trafik kuralarına uyalım. Çünkü “Hayatla yarışılmaz”.

Vali Ergün daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Uşaklılar! artık belediye ziyareti ve iş talebi yok Uşaklılar! artık belediye ziyareti ve iş talebi yok

Trrafik (1)

Muhabir: HABER MERKEZİ