Uşak Tanıtım Kültür Gönüllüleri Derneği (UTKGD)şelaleleri, yalçın kayaları ve kartal yuvalarıyla Uşak’ın hiç bilinmeyen bir güzelliğini daha keşfetti.

UTKGD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvanoğlu ve yönetim Kurulu Üyesi Alp Arslan Dur Eşme İlçesine bağlı Uluyayla köyünde inanılmaz güzelliklerin olduğu Dipsiz Kalesi mevkiini keşfetti.

Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

Uşak’a yaklaşık 80 kilometre, Eşme İlçesine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Uluyayla Köyünden Süleyman Özkan (66) rehberliğinde Dipsiz kalesi mevkiine giden Keyvan ve Dur, burada gördükleri manzara karşısında şaşırdılar ve hemen fotoğrafladılar.

Dipsiz Dere 2

UTKGD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvan’ın ekipten ayrılarak kaleye tırmanmak istemesi ve kayalarda mahsur kalması da heyecanlı saatler yaşanmasına neden oldu.

Gezi hakkında açıklamalarda bulunan Keyvan, “Eşme ilçemize bağlı bir köy olan Uluyla eski adıyla Aliviran köyü bugüne kadar keşfedilmemiş doğal manzarasıyla büyüleyici bir alan. Rehberimizden aldığımız bilgilere göre, burada bulunan Dipsiz Kalesi denilen bölgeden akan bir çay var. Eşme ilçesine bağlı saraycık köyünden doğuyor. Dipsiz kalesi mevkiinde irili ufaklı şelaleler oluşturarak Sirge köyü yakınlarında Gediz nehrine karışıyor” bilgisini verdi. 

Dipsiz Kalesi’nin eskiden eşkıya yatağı olduğunu kaydeden Keyvan, “Kalelerin üzerinde bulunan bina yıkıntıları da köylülerin bize aktardığı bu bilgileri doğruluyor. Ama burada “Dipsiz çiçeği” denilen sapsarı ve endemik olduğu söylenen çok güzel bir çiçek var.

Kartal yuvaları var. Şelalelerin en büyüğüne çıkmak oldukça zahmetli ama arakasında merdivenler var. Burası her bakımdan görülmeye değer bir doğa harikası yorumunda bulundu.

Dipsiz Dere 3

Muhabir: Salih KILINÇ