Meşrubat fiyatlarına 1 Haziran tarihinden itibaren geçerli olmak üzere korkunç zamlar yapıldı. Geçen hafta alkollü içkilere gelen zamların ardından gazlı içecek, soğuk çay ve enerji içeceği gibi meşrubatlara da zam geldi.

Kolabuz

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak bu zamlardan sonra meşrubat satışında düşüş olup olmayacağını mahalle bakkallarına sorarak araştırdık ve oldukça ilginç cevaplar aldık.

Cola 1

KOLA ARTIK SERİNLETMEYECEK FİYATIYLA YAKACAK

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, 1 Haziran'dan itibaren kolaya yüzde 12.5 ile yüzde 17.5 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Uşak’ta gerilim dolu anlar Uşak’ta gerilim dolu anlar

Yeni zamlara göre; 1 Haziran tarihinden itbaren30 TL’den satılan 1 litre kola 35 TL’den satılmaya başlanacak.

Bu zamlardan bir hafta sonra da 50 TL’den satılan 2,5 litrelik kolada 60 TL’ye satılacak.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Daha önce duyurduğumuz Coca Cola zamlı ürün satış fiyatları... Buna göre Coca Cola 1 litre çeşitleri 35 ₺, 330 kutu çeşitleri 30 ₺ oldu" paylaşımında bulundu.

Vaarn

“VATANDAŞ DA FİYAT ALGISI KALMADI”

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak mahalle bakkallarına kola fiyatlarındaki artışın satışlara nasıl yansıyacağını sorduk ve oldukça ilginç bir cevap aldık.

Uşak’ın Küçükçarşı semtinde  30 yılı aşkın bir zamandır bakkallık yapan Engin Küçükarslan, “Meşrubatlara yapılan zamların, Uşak’ta tüketimi çokta etkilemediğini düşünüyorum. Geçen yıl, 2,5 litrelik kola 40 liradan 50 liraya çıkınca biraz tepki oldu. Daha sonra satışlar aynı devam etti.

Vatandaşlar, bir iki söylense de zamlardan dolayı tüketim alışkanlığını kolay kolay değiştirmiyor. Normal karşılıyor. Bütün ürünlere yapılan zamlara karşı bu tepki değişmiyor. Meşrubata gelecek zamların da tüketim alışkanlığını değiştireceğini düşünmüyorum” yorumunda bulundu.

Kolazam

Muhabir: SALİH KILINÇ