İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi sosyal medya hesapları üzerinden operasyonlar hakkında bilgiler paylaştı. Bu doğrultuda, İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından son 4 günde 75 ilde eş zamanlı olarak evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında yapılan “MERCEK-13” operasyonlarında 641 ruhsatsız tabanca ve 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam 691 tabanca ele geçirildi.

Operasyon Uşak-1

Operasyonlarda;

-         641 Ruhsatsız Tabanca,

-         50 Kurusıkıdan Çevrilmiş Tabanca,

Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi

-         19 Uzun Namlulu Tüfek,

-         134 Ruhsatsız Av Tüfeği olmak üzere toplam

-         844 Silah ele geçirildi.

-         Bin 34 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaşımının altına şu notu düştü; “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Ruhsatsız silah temin edenlerle de silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” Dedi.

Eş zamanlı olarak operasyon düzenlenen 75 il ise, İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Şanlıurfa, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Konya, Antalya, Kocaeli, Gaziantep, Samsun, Çorum, Eskişehir, Balıkesir, Hatay, Sakarya, Afyonkarahisar, Edirne, Mardin, Ordu, Batman, Manisa, Osmaniye, Kütahya, Tekirdağ, Kayseri, Kırıkkale, Denizli, Tokat, Van, Aydın, Erzurum, Malatya, Yozgat, Amasya, Çanakkale, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Muğla, Aksaray, Bolu, Elazığ, Isparta, Karabük, Kırklareli, Niğde, Şırnak, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Düzce, Erzincan, Giresun, Karaman, Kastamonu, Rize, Uşak, Adıyaman, Artvin, Bilecik, Burdur, Çankırı, Gümüşhane, Iğdır, Muş, Nevşehir, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Yalova ve Zonguldak.

Kaynak: Bülten