Uşak, ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz birçok alternatife sahip olan, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir.

Ege ve İç Anadolu Bölgesi arasında bir geçit olan Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli ve Manisa gibi komşu şehirlerle sınırları paylaşır, bu da ziyaretçi çekmesine katkı sağlar.

Şehri ziyaret edenler genellikle keşfedilmeyi bekleyen güzel noktalarını merak ederler. İşte, ailece ziyaret edilebilecek ve görülmeye değer yerler:

  1. Ulubey Kanyonu: Dünyanın en büyük ikinci kanyonu unvanına sahip olan Ulubey Kanyonu, doğa yürüyüşleri yapmak isteyenler için ideal bir mekan.

  2. Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı: Uşak-İzmir Karayolu üzerinde bulunan vadi, farklı renklere sahip kayalıklarıyla dikkat çekiyor.

  3. Halı-Kilim Müzesi: Uşak halıları dünya çapında ünlüdür. Halı-Kilim Müzesi, bu halıların yapılış sürecini ve önemini anlatıyor.

  4. Blaundus Antik Kenti: Sülümenli Köyü sınırları içinde bulunan antik kent, birinci derece sit alanıdır ve koruma altındadır.

  5. Göğem Göleti: Ormanlık bir alanda bulunan gölet, piknik için ideal bir ortam sunuyor.

    Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler
  6. Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi: Hisarkapı Uluyolu’nda bulunan müzede, etnografik malzemeler ve yöresel eserler sergileniyor.

  7. Clandras Köprüsü: Banaz Çayı üzerinde bulunan 2500 yıllık köprü, doğal güzellikleriyle çevrilidir.

  8. Uşak Arkeoloji Müzesi: Dekorasyonuyla dikkat çeken müze, 43.000 eseri sergiliyor.

  9. Banaz Akmonia Antik Kenti: Ahat Köyü’nde bulunan antik kent, Roma Katolik Kilisesi'nin piskoposluk unvanına sahiptir.

  10. Tarihi Uşak Evleri: Osmanlı mimarisini yansıtan bu evler, şehrin sembolü haline gelmiştir.

Muhabir: Ece Yıldırım