İstanbul Eyüpsultan’daki özel bir lisede Müdür İbrahim Oktugan'ın öldürülmesinin ardından, Uşak'ta öğretmenlerin tepkisi büyük oldu. Uşak'ta faaliyet gösteren eğitim sendikaları bir araya gelerek, Eski belediye binasının önünden 15 Temmuz şehitler Meydanı'na kadar yürüdü. Sendika üyeleri ellerine dövizler, sloganlar eşliğinde meslektaşlarına yapılan saldırıyı protesto etti.

Uşak Sendikaları

Yüzlerce kişiden oluşan kalabalık,  15 Temmuz şehitler Meydanı'na geldiğinde Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da sendika üyelerini yalnız bırakmayarak alana geldi ve vatandaşlarla selamlaştı. 

Sendika başkanları basın açıklamalarını yaptı. 

Deniz Ertunç

Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, "Ülkemizin eğitim sendikalarının bugün eğitim çalışanlarına şiddete karşı iş bırakma eylemi tarihi bir dönüm noktasıdır. Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi, ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir. Okulda şiddetin son bulması için MEB’i ve TBMM’yi acilen harekete geçmeye ve bir an önce eğitimde şiddet yasasını çıkarmaya çağırıyoruz. Çocuklarımıza ve öğrencilerimize, onurlu ve aydınlık bir gelecek bırakmak için yola çıkmış eğitimciler olarak bugün burada toplandık. Bugünkü dersimizi burada Uşak Kent Meydanında yaptık. Çünkü biz öğretmeniz; Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir. Yaşam haklarına, özgürlüklerine,  geleceklerine sahip çıkmak ve ders vermek için bugün alanları dolduran bütün eğitim ve bilim emekçisi arkadaşlarımla gurur duyuyorum." dedi. 

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi

Bilal Kara

Eğitim Bir-Sen Uşak Şube Başkanı Bİlal Kara, "Şiddetin, eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması, geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta varması, acil ve kökl çözüm bulmayı zaruri hale getirmektedir. Eğitim çalışanları olarak, şiddete karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayana, çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin  acilen yapılmasını istiyor ve bekliyoruz" dedi. 

Ercan Uzun Konuşması

Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan  Uzun, "İstanbul Eyüpsultan’daki özel bir lisede silahlı saldırının yaşanması ve bu saldırı sonucunda bir eğitimcimizin yaşamını yitirmesi, okullarımızın güvenlik açısından geldiği son durumu da gözler önüne sermektedir.

Buradan Milli Eğitim Bakanı’na soruyoruz; Okulda şiddeti önlemek için daha kaç eğitim emekçisinin can vermesi gerekiyor?  İktidarın ve MEB’in plansızlığı nedeniyle okullarımız güvenlik açısından ciddi risk altındadır.  Okullarımızdaki güvenlik açığının faturasını canımızla mı ödeyeceğiz? 

Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz, eğitimde adalet istiyoruz!" dedi. 


                                                                                              

Muhabir: Ece Yıldırım