Uşak'ta taksi sürücüleri rekabet uğruna zararına yolcu taşımayı göze aldı. Uşak'ta bulunan bir taksi şoförü diğer taksilerin belirlenen ücret tarifesine uymamasına sinirlenerek, kar payı olmadan yolcu taşıdığını belirtti. Taksi sürücüsü sadece eğlence merkezlerinde çalışan kadınlara taksi ücretini 120 TL'den 80 TL'ye düşürdüğünü açıkladı. 

Yusuf Katar

Görüştüğümüz Taksi sürücüsü Yusuf Katar, "Mekanlarda çalışan bayanları 120 TL'ye götürüyorduk normalde. Uşak Merkez'den Çanlı mevkiğinde bulunan eğlence merkezi yapılan eski gümrük binalarına. İndibindi fiyatına götürüyorduk. Ama şu anda fiyatlar sabit değil. Tarifeye uymayanlar var. 100 TL'ye de götüren var, 90 TL'ye de. Hal böyle olunca siz doğru yaptığınızda, tarifeye uyduğunuzda daha ucuza götüreni olduğu için tercih edilmiyorsunuz. Ben de bu duruma sinirlendiğim için en dip fiyat olarak böyle bir kampanya yaptım. Kâr olmasın nam olsun dedim. Bu şekilde devam ederse daha da düşüreceğim. 70 hatta 60 TL'ye kadar düşüreceğim" dedi.

Mustafa Korkmaz

Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ olarak röportaj yaptığımız Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, haksız rekabetin cezalandırılacağını belirtti. 

Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, "Rekabetin de kendine göre kuralları var aslında. Bizim verdiğimiz ücret tarifelerinden %20 indirim yapabilir esnafımız. Daha fazla indirim yapıldığı takdirde gerekli tedbirler alınarak cezalandırma yapılır. Esnaflığı bıraktırmaya kadar giden yaptırımları var. Oda üyelerimiz kendi ayaklarına sıkıyorlar. Bana zam talebinde bulunuyor taksi şoförlerimiz. Biz de üst birliğimize talep ederek fiyatları yükseltiyoruz. Güç bela aldığımız zamlar uygulanmadığı zaman ister istemez vatandaş da bize tepki gösteriyor. Madem fiyatlar uygulanmayacak neden zam yapıyorsunuz? gibi tepkiler alıyoruz. Kuralları uygulamayanlar rekabet yapanlar tespit edilirse ki mutlaka tespit edilir. Rekabet halinde olan taraflardan birisi şikayetçi olur. Biz de gereğini yaparız." dedi. 

Muhabir: Ece Yıldırım