Yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edildiği ve 500’e yakın işletmenin bulunduğu tekstil sektörü tüm Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Uşak’ın dünya çapında ihracat yapan iki büyük battaniye üretim tesisinin kepenk indirmeye hazırlandığı söylentileri, Uşak sanayisinde büyük bir huzursuzluğa yol açtı. Öte yandan çok sayıda tekstil üretimi yapan fabrikanın konkordato ya da iflasa hazırlandığı ve kepenkleri kapatmaya hazırlandığı yönünde bilgiler geliyor.

Uşak’tan dünyanın dört bir yanına battaniye ve iplik ihraç eden dev firmadan birisin Ocak ayından bu yana geçen 4 ayda 200 işçisini çıkardığı öğrenildi. Aynı firmanın satış yapamadığı için çıkış verdiği işçi sayısını yakın zamanda 500’e çıkarması bekleniyor.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Yine dünyada marka haline gelmiş bir başka büyük battaniye üreticisi firma da ürettiği battaniyeleri pazarlayamadığı için depoladığı ve artık depolarında bile boş yer kalamadığı için üretimi iyiden iyiye düşürdüğü belirtildi.

Tekstil 1

TEKSTİL SEKTÖRÜ ULUSAL OLARAK KRİZDE

Enflasyonun yükselmesinden kaynaklanan maliyet artışlar ve dünya çapında yaşanan alım gücündeki azalma, Uşak tekstil sektörünü de derinden etkiledi.

İşten çıkarmalar ve istihadam kaybı büyük bir hızla artıyor. Sektörün iyice kan kaybına girdiğini kaydeden sektör temsilcileri acil önlem alınmadığı takdirde tüm işletmelerin şalter indireceğini belirtiyor.

Muhabir: Salih KILINÇ