Yalım, Güneş’in tüm iddialarını belgeleriyle kanıtlayacağını belirterek, kendisinin altın madenine nakliye işi yapmadığını ve bunun da bir yalan olduğunu belirtti. Yalım, Güneş’in hastane, havaalanı ve Uşak’a öğrenci yurdu yapımı ile ilgili konularda söylediklerinin hepsini belgeleriyle çürütebileceğini sözlerine ekledi.

“YALAN SÖYLEMEK GÜNAHTIR”

İşte Yalım’ın Güneşe’ verdiği cevaplar:

“Birlikte çalıştığımız Sayın İsmail Güneş benim için baya bir şeyler söylemiş. Ama mübarek Ramazan günü yanlış şeyler söylemek milleti yanıltmak, hatta yalan söylemek gerçekten günahtır.

Sayın İsmail Güneş, sana yalan söylediğini açık ve net bir şekilde söyleyeyim.

Diyorsun ki; “Uşak’ta yapılan yurtların kimler tarafından yapıldığını bilmiyorum” diyorsun.

ÖĞRENCİ YURTLARINI VERDİĞİN AKP’Lİ VEKİLİ NASIL TANIMAZSIN?

Eyyy İsmail Güneş!

Seninle görev yapan AKP Batman Milletvekili Hamidi’yi sen gayet iyi tanıyorsun. Bir ay önce vefat eden Hamidi, Uşak’ta biri kız biri erkek yurdu olmak üzere iki tane yurt yaptı.

Uşak’ta gerilim dolu anlar Uşak’ta gerilim dolu anlar

Bundan sonra “Özel sektörden bu yurtları kimin yaptığını bilmiyorum” deme. Yalan günahtır, ayıptır. Vatandaşa karşı saygısızlıktır. Seninle birlikte görev yapan AKP Batman Milletvekilinin yaptırdığı yurdu “Bilmiyorum” demek ayıp ve günahtır.

Şimdi ikinci konuya gelirsek; yurt yapılmadan önce “Uşaklı vatandaş sorduk” dedin.

Eyyy İsmail Güneş!

Bende Uşak’ta kimlerin yurt yapmak istediği ile ilgili Uşak’ta kimlerin yurt yapmak istediğinin belgesi bende var. Uşaklı sanayici ve iş insanlarının yurt yapmak istediği ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurularının bende belgesi var.

Bu arada benim belediye başkanlığımı şimdiden tescil edenler arasına katıldığın için sana teşekkür ederim.

ÇÖKEN YOLUN PARASINI MÜTEAHHİDE ÖDEDİĞİNİZİ ISPATLARIM

Bir başka konu; çöken çevre yolunu yapan müteahhide para ödendiğini ispatlarsam istifa edecek misin?

Ben sana diyorum ki; “Sıkıysa buna cevap ver. Bende ödendiğine dair belgesi var. “

UŞAKLIYI VE UŞAK HAVAALANI’NI ZAFER HAVA LİMANI’NA PEŞKEŞ ÇEKTİRİYORSUN

Uşak Hava Limanı ile ilgili yine yanlış bilgiler vermişsin. Uşak Ticaret ve Sanayi odası’na gidersin. Uşak’tan kaç yüzdelikle uçuş yapıldığını görürsün.

“Uşak’ta uçaklar yüzde 55 kapasite ile uçtuğu için uçuşlara kapattık” diyorsun. Yalan söylemeye hiç utanmıyorsun.

Uşaklıyı ve Uşak Havaalanı’nı Zafer Hava Limanı’na peşkeş çektiriyorsun, Uşak’ın İstanbul’la hava bağlantısını koparıp Uşaklıya yalan söylüyorsun. Ben sana söyleyeyim. Uşak’a gelen uçakların doluluk oranı yüzde 55 değil, yüzde 85’tir.Git, UTSO kayıtlarına bak. Bir kez daha yalan söylediğini kanıtladım sana.

Devlet hastaneleri ile ilgili diyorsun ki; “Devlet hastanesinde uzman doktorlar var.” Sıkıysa seninle birlikte vatandaşın arasına girelim ve cadde de yürüyelim. Vatandaşımıza “Uşak’ta devlet hastanesi var mı yok mu?” diye soralım. Sana “Yok diyecekler. “Randevu alamıyoruz diyecekler. Sen “İki günde randevu alınıyor” diyorsun ya. Ne iki günü? Vatandaş 6 ay ultrason randevusu alamıyor. Hatat 6 ay sonra aldığı randevuyu iki gün kala; Doktor yok” diye iptal ediyorlar.

Eyyy İsmail Güneş!

Cevap vereceğim bir başka konu da Uşak Şeker Fabrikası. Türkiye’de 25 ili dolaşarak şeker fabrikalarının satılmaması için uğraşan benim. Uşak şeker Fabrikasını sattırmadık. Sattırmayacağız da.

MEHMET YILMAZ’A SOR BAKALIM BENİM KAMYONLARIM MADENDE ÇALIŞMIŞ MI?

Gelelim Murat Dağı’na. Murat Dağı’nı biz koruduk. ÇED raporunu iptal ettirdik. Bazıları da bana iftira atıyor. Güya orada nakliye işi yapacakmışım. Murat Dağı’nın ÇED raporunu iptal ettirenlerden birisi benim.

 Uşak, Gediz, Eskişehir, İzmir belediyeleri hep müdahil oldu. Murat Dağı Yok Olmasın Platformları da müdahil oldular ve dava açtılar.

Murat Dağı’nı korumak için sen niye gelmedin? Gelseydin ya. İftira atma buradan. Millete yalan yanlış laflar etmekten vazgeçin. Hiç merak etmeyin. Bu millet sizlere hafta sonu gereken cevabı verecek. Hiç merak etmeyin.

Güya benim arabalarım altın madeninde çalışıyormuş. Mehmet Yılmaz Bey’e sor bakalım benim arabalarım çalışıyor mu diye.

Fazla söze gerek yok. Pazar günü milletimiz size gereken cevabı verecek. Ancak, inşallah Pazar gününden önce benim davetimi kabul edersin çıkarız İsmetpaşa Caddesine. Hastaneden randevu alınıyor mu alınıyor mu sorarız vatandaşa.

Adsız Tasarım 2024 03 28T121629.903

Eyy İsmail Güneş!

Bitmedi. Ne kadar Suriyeli ve Afganlı varsa Uşak’a doldurdun. Bunların yüzünden Uşak’ta metamfetamin, kristal gibi zehirleri getirdiler. Sen buna bile engel olamadın. Daha ne diyeyim sana?

Ama ben 31 Mart’tan sonra Uşak’a Suriyeli ve Afganlı almayacağım. Tüm vatandaşlarıma saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

Muhabir: SALİH KILINÇ