Yargıtay 1. Başkanlığı'na, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez seçildi. Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması dolayısıyla Yargıtay üyeleri yeni başkanı seçmek için bir kez daha sandık başına gitti.

Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi

Seçimin 37'nci turunda Mehmet Akarca ile Ömer Kerkez aday olarak yarıştı.

Yargıtay Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre oylama sonucunda Kerkez 193, Akarca 103 oy aldı.

Böylelikle 2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen ve geçen yıldan bu yana Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Ömer Kerkez, yüksek mahkemenin yeni başkanı oldu.

      Ömer Kerkez Kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Kim ,Nereli,Hayatı Hakkında...

Ömer Kerkez, 1 Temmuz 1966 tarihinde Hatay'ın Antakya ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Antakya'da başladı ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve hukuk eğitimine başladı. 1988 yılında bu fakülteden mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından askerlik görevini Trabzon'da tamamladıktan sonra meslek hayatına Hatay'da hakim/savcı adayı olarak başladı. Bu süreçte Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet Savcılıkları gibi çeşitli görevlerde bulundu. Adalet Bakanlığı bünyesinde Tetkik Hakimliği ve Daire Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda görev aldı. Ayrıca Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük gibi kritik görevlerde bulundu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde de bulunmuştur.

2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi ve Yargıtay'da önemli görevler üstlendi. 14 Şubat 2023 tarihinde ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı olarak atanmıştır.

Ömer Kerkez, uzun yıllar boyunca Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapmış, adaletin tesis edilmesi için çalışmış ve son olarak Türkiye'nin en üst yargı organı olan Yargıtay Başkanı olarak atanmıştır. Ayrıca evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: igf