Adem Ceylan, 1963 yılında Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi Çamlıdere'de tamamladıktan sonra lise eğitimini Ankara'da aldı. Anadolu Üniversitesi Afyon Mali Bilimler Fakültesi Maliye bölümünden mezun oldu.

Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi

Adem Ceylan, yerel yönetimlerde seçilmiş ve atanmış personelin hizmet içi eğitimine yönelik çeşitli kurumlar tarafından düzenlenen eğitim seminerlerinde, il özel idareleri ve belediyelerin görev yetki ve sorumlulukları, ihale mevzuatı, imar ve kamulaştırma konularında konuşmacı olarak görevlendirildi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan “Belediye Başkanları El Kitabı”nda “Belediyeler Açısından İmar ve Kamulaştırma İşleri” konulu ders notları da bulunmaktadır.

Yerel yönetim ve denetim dergisinde ihale mevzuatı ve yapım işleri ile ilgili makaleleri yayımlanan Adem Ceylan, Fransa, Avusturya, Belçika ve Hollanda’da yerel yönetimlerin yapısı ve işleyişi, İspanya’da tarihi ve kültürel varlıkların restorasyonu ve turizm konularında inceleme ve araştırmalarda bulunmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi