Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Türk seçmeni boş tencere ve aşırı kibir yüzünden AK Parti’ye sarı kart gösterdi. Gerçi AK Parti oylarında 2019 yılından itibaren hem genel hem yerel seçimlerde bir düşüş söz konusuydu. Ancak nedense güç zehirlenmesinden midir, yoksa kibirden midir? İktidar genelde de yerelde bunu göremedi ya da görmek istemedi.

Bir tarafta uzaya adam göndermeler, çılgınca israflar, diğer tarafta boş tencereler, kapanan fabrikalar ve işsiz kalan insanlar.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Yok, CHP’de sayılan paralarmış, yok DEM ile çay demliyormuş. Valla tenceresi ve karnı boş olan insanların umurunda bile olmayan abesle iştigal bu işler. Bizim halkımız karnını DEM doyurursa DEM’e oy verir. Bu kadar basit.

Boş tencerelerden sonra gelelim iki gözümün çiçeği Uşak’a;

Uşak’ta 35 yıl sonra CHP Belediye Başkanlığı koltuğunu kazandı. CHP ve Sayın Özkan Yalım’ı yürekten kutluyorum. Dün bana yaptığı özel açıklamada seçimi kazandığını birkaç gün önceden kesin olarak anladığını seçimlerin yapıldığı Pazar günü hiçbir kaygısı ve heyecanı olmadığını belirtmişti.

CHP ve Sayın Yalım’ı tekrar kutluyorum. Dişleri ile tırnaklarıyla kazıya kazıya kazandılar. Aşağıda yazacaklarım kesinlikle onların başarısını küçümsemek ve gölgelemek olarak algılanmasın. Sonra çok üzülürüm.

CHP, Uşak’ta çok çalıştı. Ama özellikle AK Parti cenahı CHP kazansın diye onlardan daha çok çalıştı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da yanlışları kusurları oldu. Ama Sayın Çakın’ı aşan olaylar akıl alacak gibi değil.

Örneğin; AK Parti Uşak milletvekili Sayın İsmail Güneş’in; “Mehmet Çakın Uşak Belediyesini 120 milyon Dolar borçla almış ve bu borcu 10 milyon Dolar’a indirmiştir. Onun için çok başarılıdır” açıklamasını nereye koyalım?

CHP yi mi kötüledi? Yoksa bir önceki AK Partili Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’ı mı kötüledi? Sayın Mehmet Çakın’ı mı övdü? Ben de dahil kimse hiçbir şey anlamadı.

Ya diğer AK Parti Uşak Milletvekili Sayın Fahrettin Tuğrul’a ne demeli? Geçmişte Uşak Ticaret Borsası seçimlerinde Banaz Belediye Başkanı Sayın Zafer Arpacı’ya “Seni desteklerim. Sen aday ol” diye vermiş gazı. Sonra da karşı tarafa geçip sayın Arpacı’yı ortada bırakınca Sayın Arpacı da  Sayın Tuğrul’a oldukça sert bir tepki göstermiş.

Sayın Tuğrul’da kinlenmiş ve 31 Mart seçimlerinde Sayın Arpacı’nın aday gösterilmesini engellemiş. Sebep buymuş.

10 yıldır Banaz ilçe halkının CHP’lisi, AK Partilisi, MHP’lisi çok sevdiği ve başarılı bulduğu bir başkanın tekrar aday gösterilmesini engellemek nedir ya? Kendi partisi aleyhine çalışmaktır. Bak adam kazandı işte.

“Çıkar bakalım cep telefonunu?” , “Kafelerde boş yer yok”, “Para yoksa bu kadar otomobili kim alıyor?” gibi absürt yaklaşımlar her geçen gün halkı AK Parti’den soğuttu.

CHP’Lİ OLAN AK PARTİLİLER

Uşak’ta bir CHP’li gibi CHP’nin kazanması için çalışan çok sayıda AK Partili tanıyorum. Bizzat kendileri de CHP’ye çalıştıklarını söylüyorlardı. Şimdi, AK Parti Uşak’ta kibri bırakıp kendini desteklemeyen partililerini “Hainlikle” suçlamak yerine başlarını ellerinin arasına alıp; “Biz nerede hata yaptık? Hem kendi partililerimiz hem de başka partiden insanları nasıl geri devşiririz?” diye düşünmeleri gerekir diye düşünüyorum.

UŞAK’TA CHP’Yİ HANGİ CEMAAT DESTEKLEDİ?

Uşak’ta iki gündür iki gözüm Uşaklılarla gördüğüm yerde ayaküstü seçim değerlendirmeleri yapıyorum. Bir kaçı bana öyle bir şeyler söylediler ki; aklım durdu. Benden kimseye söylemememi istediler. Onlar anlatınca “Ben bunu mutlaka yazmalıyım” dedim. Önce karşı çıksalar da detaylı anlatmama sözüyle anlaştık. Onun için sözümde durarak bana anlattıklarını sizlerle paylaşmak istiyorum:

Efendim, bildiğiniz üzere Menzil Cemaatinin merkezi Adıyaman’da bile yıllar sonra belediyeyi CHP kazandı. Uşak’ta Menzil cemaati tarafından çok önemsenen ve gözde tuttuğu illerden birisidir. Uşak’ta da iyi örgütlenmişlerdir.

Ancak Menzil Şeyhi geçen yıl vefat edince 3 oğlu arasında şeyhlik aralarında pay edildi. İşte bu kollardan birisi Uşak’ta da CHP’yi destekleme kararı almış ve müritlerine bu yönde talimat vermiş. Hatta kapı kapı dolaşıp CHP için oy istedikleri de rivayet ediliyor.

Çok ilginç değil mi?

Muhabir: SALİH KILINÇ