Uşaklılar sıcak ve yakıcı bir hava için hazırlanıyor. Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçen hafta bölgede yer alan Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illerini etkileyen yağışlı ve serin havanın etkisini yitirerek, yerini sıcak ve kurak bir havaya bırakacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta ortasına kadar 3 ila 6 derece mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor.

Sicak (2)

Önümüzdeki günlerde il merkezlerimizde beklenen en yüksek sıcaklıkların Uşak’ta 29-33  Afyonkarahisar’da 27-31, Denizli’de 33-37 ve derece aralıklarında olacağı tahmin ediliyor.

Sicak (1)

Uzmanlar sıcakların artması nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların günün en sıcak saatleri kabul edilen 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları, dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu

Bugünden itibaren beklenen yüksek hava sıcaklıklarının 05 Haziran 2024 Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren mevsim normallerine dönmesinin beklendiği açıklandı.

Muhabir: SALİH KILINÇ