Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın harcamayı deprem bölgesine kaydıracağı haberinden sonra yaşanan yeni gelişmeler:

-       Projede eksi 2 kata kadar izin verildi. Ancak, bu derinlik Dokuz Sele Çayının altına indiği için su basma tehlikesi var. Projenin yenilenmesi gerekiyor.

-       Bölgenin bakanlık tarafından “Rezerv Alan” edildiği söylentileri doğru değil.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak yaptığımız araştırmaya göre; “Çarşı Uşak” projesi sil baştan yeniden yapılacak.

Haber Ekibimiz; Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın, Çarşamba Pazarı esnafının sorunlarını öğrenmek için Uşak Esnaf odaları birliği ev sahipliğinde esnaflarla bir araya geldiği ve kahvaltı yaptığı toplantıda konuşulanların detayını öğrendi.

Çarşı Uşak Projesi

Çarşamba Pazarı esnafıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Özkan Yalım, esnaflarla samimi sohbetlerde bulunarak, talep ve önerileri dinledi.

Tüm Uşak halkına hakkaniyetle hizmet vereceklerini belirten Başkan, esnafların mağdur olmaması için gerekli faaliyetlerin kısa süre içerisinde başlayacağını söyledi.

ÇARŞI UŞAK ALANI REZERV DEĞİL

Yalım, Çarşamba pazarına yönelik ortada dolaşan bilgi kirliliğinin kalkmasına yönelik açıklamalarda bulundu ve esnafı hiçbir zaman mağdur etmeyeceğinin altını çizdi.

Uşak'ta Feci Kaza  Kontrolden Çıkan Araç 9 Araca Çarptı..! Uşak'ta Feci Kaza Kontrolden Çıkan Araç 9 Araca Çarptı..!

Edindiğimiz bilgilere göre; Yalım, şu anda “Kentsel Dönüşüm Alanı”nında bulunan Çarşamba Pazar yerinin 31 Ağustos’a kadar burada kalacağını belirtti.

Yalım, “Çarşı Uşak” projesinde bir takım yanlış bilgilerin olduğunu belirterek, proje alanının “Rezerv Alan” olmadığını belirtti.  Yalım, alanın rezerv olduğu takdirde tamamen bakanlığın tasarrufuna geçeceğini, böyle bir durumun olmadığını esnafa anlattı ve bu konuda Bakan ile görüşeceğini de sözlerine ekledi.

PROJE YANLIŞ OLMUŞ

Projelerde sıkıntı olduğunu söyleyen Yalım, “eksi 2 kat aşağıya verilmiş. Eksi iki kat aşağıya indiğinizde çayın seviyesini geçiyor kot farkı. Teknik olarak sıkıntı. Çay olduğu için yapılmaması gerekiyor. Çay seviyesinden aşağı inilmesi doğru değil. Projeyi düzelteceğiz” dedi.

Yalım, Pazar esnafına kira yardımların önümüzdeki ay başlayacağının da müjdesini verdi.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-belediyesinin-bir-projesi-daha-cope-gitti

Muhabir: Ece Yıldırım