Allah uzun ömür versin, Babam Çetin Kököz, “42’ yıl önce gazeteciliğe başlamış. Yani ben daha doğmadan gazeteciliğe başlamışım.

Çocukluğumu, mürekkep kokuları ve tipo makinelerinin şakırtıları arasında yaşadım. Gazeteyi hurfatlarla dizerek tek tek yazardık hurfat demişken şimdi çoğunuz ne olduğunu soracaksınız şöyle açıklık getireyim klavyede bastığınız her harfin 1 çekirdek tanesi gibi düşünün bunları tek tek bir araya dizerek haberleri yapardık tabiki gazeteye o kadar harf yetmezdi bir sayfasını basar tekrar harfleri dağıtıp yeniden dizer diğer tarafı basardık böyle yıllarca kurşun harflerle mürekkep kokusuyla yaptık bu mesleği, sonra hepmizin hayatında olduğu gibi, Birden dijital çağa geçtik ve 14 yaşlarından itibaren bilgisayar dünyasının içine girdim.

15-16 yaşlarında usta gazeteci Salih Kılınç Ağabeyle 1999 yılında Uşak merkezde “Çağdaş Haberci” adıyla günlük bir Uşak gazetesi çıkarma girişimimiz olmuştu. Ne yazık ki bu girişim çok kısa sürmüştü.

Bu girişim sırasında unutulmaz anılar edinmiş ve deneyimler kazanmıştım. Bu anılardan hiç unutmadığım ve unutmama imkan olmayan bir anıyı da 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşamıştım.

Gazete merkezimiz Uşak merkezde bulunan Hacı Gedik İş hanındaydı. Salih Ağabey haberleri dizmem için bana teslim etmiş ve ayrılmıştı.

O zaman bilgisayarlarda şimdiki gibi programlar ve sistemler yoktu. Saat 03.00 sıralarıydı ben hala gazetenin haberlerini yazmakla meşkuldüm birden elektrikler gitti her yer şiddetli bir şekilde sallanmaya başladı. Birden kendimi dışarı atmak istedim  ama binanın girişi kepenkle kapatılmıştı. Dışarı çıkamadım. O yaşadığım duyguları bugünde anlatamam.

Bilgisayar sistemleri bugünkünden çok çok ilkel olduğu için bazen  gazetenin basımı sabaha kalırdı. Ancak sabah her gün sabah 09.00’da gazetemiz nüshalarını basından sorumlu Cumhuriyet Savcılığına teslim etmemiz lazımdı.

Salih Ağabey koşa koşa gelir, “Aman gazete basılmadıysa şu haberi de girelim” derdi. Cumhuriyet savcısının; “Ya siz bu haberi gazetede basmışınız. Ama daha olay adliyeye bile intikal etmedi” diye hayretle içerisinde kaldığını bugün gibi hatırlarım.

Allah bize, yıllar sonra Salih Kılınç Ağabeyimle yeniden buluşmayı nasip etti. Şimdi, www.yesilsivasligazetesi.com  İnternet Haber Sitesi’nde yine birlikte ve yine Uşak’ta merkezdeyiz.

Tek amacımız; Uşak’a ve Uşaklıya; doğru, dürüst ve hızlı bir şekilde haberlerimizi ulaştırmaktır. Gazeteciliği gazeteci gibi yapmaktır, Bir Tuşla Kopyalamak Değil.

 www.yesilsivasligazetesi.com İnternet Sitesi, basın etiğine uyarak farklı bir basın kuruluşu olarak huzurlarınızdadır. Bizde yayın hayatımızı da bir yılı doldurduk.

Sizlerin ilgi ve desteği ile Uşak’ın en çok okunan ve zirvede yer alan bir basın kuruluşu olmayı başardık.

Bizden desteğini esirgemeyen Siz değerli okurlarımıza Şükranlarımızı sunuyoruz ve Sizlerin bu ilgisine layık olmak için daha çok çalışacağız.
Sağlıcakla…