Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran Pazar günü yapılacak merkezi sınavın giriş bilgilerini yayımladı. LGS merkezi sınavında öğrenciler, kendi okullarında değil, belirlenen okullarda sınava girecek. Bakanlığın açıklamasına göre, LGS'ye girecek öğrenciler sınav giriş belgelerini e-Okul sistemi üzerinden alabilecekler. LGS sınav giriş belgeleri erişime açıldı ve sınav yerleri de bu belgelerle birlikte açıklandı. Sınav giriş belgeleri, sınav günü öğrencinin sınava gireceği sırada hazır olacak.

LGS Sınav Giriş Yerleri Nasıl Öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınava yönelik sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri ile sınav tedbirlerine ilişkin bilgilere e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ulaşılabilecek. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınacak, onaylanacak ve öğrencilere ulaştırılacak.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

LGS Sınav Giriş Belgesi Sorgulama

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler, sınav giriş belgelerini bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilik, başkonsolosluk veya konsolosluklarından alacak ve onaylatacak.

Öğrencilerin Yanında Bulundurması Gereken Belgeler

Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerini bulundurmaları gerekiyor. Bu belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde yanlarında olması, sınav günü herhangi bir sorun yaşamamaları için önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ