Turizm Alt Yapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programında desteklenmeye uygun görülen “Doğa Tarih Bir arada Karahallı’da” projesinin 1 milyon 486 bin 864 TL’lik bedelle tamamlanması hedefleniyor.  Zafer Kalkınma Ajansı, Uşak İl Özel İdaresi ve Karahallı Belediyesi, projenin mali boyutunu ortaklaşa karşılıyor.

Ali Topcu

Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu, projenin ikinci etabında, yürüyüş yolunun uzatılacağını, parklar, bungolov evler, karavan ve çadır alanları yapılacağını açıkladı.

Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu, yaptığı açıklamada; “1.Etabını bitirdiğimiz Projemizin 2.Etabı için olan 450 bin Dolar’lık kısmı onaylandı. Daha uzun soluklu ve geniş kapsamlı olacak bu projede yürüyüş yolu uzatılacak, parklar yapılacak, bungalov evleri yapılacak, karavan ve çadır alanları yapılacak.

Clandrasımızı bölgenin cazibe merkezi yapma hedefimizde önemli bir proje olan 2.Etabın yapımı en kısa zamanda başlanacaktır. Bu süreçte İl Genel Meclisi Üyemiz Durmuş Yavuz Bey'in yoğun gayretleri olmuştur” dedi.Projenin birinci etabında Zafer kalkınma Ajansında alınan hibe 1300 metrelik ahşap yürüyüş yolu ve bu yol üzerinde iki seyir terası, Karahallı bezlerine baskı yapmak için deneyimleme atölyesi ile Clandıras ve Pepuza’yı tanıtmak için kısa film belgesel gösterimine yönelik sinevizyon salonu yapılmıştı.

Şimdi, onay verilen projenin 2’inci etabında  konaklama alanları, yüüryüş yolunun uzatılması, çadır ve karavan kamp alanları, ortak kullanım alanları ve çocuk oyun grubu, Karayakuplu eski su deposu üzerine selender cafe yapımı gibi planlar yer alıyor.

PROJENİN AMACI:

PROJE İLE Clandıras Köprüsü ve Pepuza antik kentinin sahip olduğu tarihi, arkeolojik, dini ve kültürel değerlerin ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

Karahallı ilçesinden başlayarak il ve bölgenin tercihe edilebilirliğini artırmak amacıyla doğa içerisinde konforlu vakit geçirmek isteyenlere hitap eden bir tatil seçeneği olan glamping konsepti belirlendi. Bu konsept, ekolojik ve doğaya uyumlu konaklama alanlarını, karavan parkını ve çadır alanını içeriyor.

Ayrıca, yapılan yürüyüş yoluna eklenecek olan 250 metrelik ahşap yürüyüş yolu        ile Clandıras Köprüssünden Pepuza’ya uaznan bir rota çizilmesi hedefleniyor.

Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu

Clandıras 4

Kaynak: Bülten