Uşaklı sanayicilerin sorunları ve beklentilerini T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sunmak amacıyla, ‘’Sanayicilerle İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıya, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Turgut, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Bakanlık üst düzey bürokratları , Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Uşak OSB Başkanı,Bölge Yönetim Kurulu Üyeleri, Uşak’taki kamu ve meslek kuruluşlarının yöneticileri, Uşak sanayicileri katıldı.

Sanayi Toplantısı

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi

Ev sahipliğini Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı istişare toplantısında,  Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör; kısaca Bölgemizi tanıttıktan sonra, Bakan Kacır’dan; Uşak'ın su sorununa kalıcı çözüm sağlayacak ‘’Arıtılmış Atıksuyun Geri Kazanımı için İleri Arıtma Tesisi Kurulumu’’ adlı proje için ihtiyaç duyulan miktarda kredi sağlanması, Uşak'ta kapatılan atık sahasının rehabilitasyonuna yönelik projenin Bakanlıkça kredilendirilmesi ve OSB’lerdeki atıksu arıtma tesislerinde kullanılan kimyasallara teşvik uygulanmasını talep etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, ’Arıtılmış Atıksuyun Geri Kazanımı için İleri Arıtma Tesisi Kurulumu’’ adlı proje ile ‘’Yeşil Büyüme İçin GES Kurulumu’’ adlı projeye Bakanlıkça gerekli desteğin sağlanacağını ifade etti. Sanayicilertarafından dile getirilen sorunlar ve beklentiler ile ilgileneceğini bildiren Bakan Kacır, üretim kültürü gelişmiş olan Uşak’ta katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve teknopark, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına hız kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Ece Yıldırım