Sivaslı Budaklar İlkokulunun öğretmen ve öğrencileri okul bahçesine kurdukları sera projesi ile Hollanda'ya gitme imkanı yakaladı. 

Sivaslı Budaklar İlkokulundan öğretmenler ve öğrenciler Sivaslı İlçe Kaymakamı Ayşegül Efe'yi, İlçe Belediye Başkanı Bahri Azatçam'ı, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel'i, ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Yelken'i makamında ziyaret etti. Öğrenciler okulun uygulama bahçesinde organik tarım ile yetiştirdiği ürünleri takdim etti.

Uşak ilimizin gururu sporcularımız harikalar yaratıyor Uşak ilimizin gururu sporcularımız harikalar yaratıyor

Sivaslı Sera Budaklar Okulu

Okulun uygulama bahçesinde kurulan serada gelecek nesillere ışık tutmak, ilaçsız zehirsiz gübre ile de tarım ve üretim sağlanabileceğini göstermek için proje başlatıldı. Öğrenciler serayı böceklerden korumak ve ek besin ihtiyaçları için zehirsiz ilaçsız bakış açısıyla solucan gübresi bitkisel ev atıkları asitsiz meyve sebze kabukları, kuru ağaç kabukları ile kompost gübreleme yöntemi gibi doğal yollarla gübreleme yaptı. Sera çevresindeki haşerelerden korunmak için lavanta bitkisi ekimi yapılarak uygulama bahçesi korundu. Tüm bu uygulananlar zehirsiz bir dünya mümkün bakış açısı ile çocuklara ışık tutmak ve geleneksel kimyasal ilaçlardan uzaklaştırmak için öğrencileri uygulamalı bilinçlendirme amaçlı yapıldı. Yapılan bu uygulama bahçesi ile öğretmen ve öğrenciler Uşak AR-GE çalışması sonucu modern tarım alanında gelişmiş olan Hollanda'da yerinde görüp geliştirebilecekleri Eramus+ projesine kabul edildi.  Sivaslı Budaklar İlkokulundan 3 öğretmen ve 6 öğrenci gelecek sene yeni eğitim-öğretim yılında  Eramus+ projesi ile Hollanda'ya giderek, farklı tekniklikleri öğrenme fırsatı yakalayacak. 

Muhabir: Ece Yıldırım