Eşme ve Ulubey ilçelerini Uşak’a bağlayan karayolunun 30 yolu aşkın bir zamandır yapılmaması ve köklü bir çözüm bulunmaması, ilçe halklarını çileden çıkartıyor.  

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Bu yoldan giden araçların alt takımlarının sürekli bozulması, insanalrın can güvenliğinin olmamsın da büyük sorun. Eşme ilçesinde uuzn yıllardır eczacılık yapan H. Şerife Arıkan tepkisini; “Eşmeliler 30 yıldır bitmeyen çilesi.Bu yol, Türkiye'de yapımı 30 yılda  bitmeyen tek yol.

Bir çok bölümü sürekli kazılmış ve çok kötü yapılmış yama halinde.  Üstelik trafik yoğunluğu çok fazla olan bir yol.  Bu yolda yolculuk yapmak bir işkence. Bu yolda, hergün ambulansla hasta taşıyan 112 personelinin ve ekmeğini bu yolda şoförlük yaparak kazanan emekçilerin yaşadıklarını düşününce insanın morali iyice bozuluyor...

Esmeyolu (2)

Peki bu yolun yapımı neden bitmez?..

Anladığım kadarıyla; bu yolun yapım ihalesi büyük bir müteahhitte veriliyor. O da birçok alt müteahhitte satıyor. Onlarda dönüp dönüp bu yolu yamıyorlar.

Bir seferde sağlam bir sıcak asfalt atıp bu yolu bitirmek bu kadar mı zor?.

Asıl sinir bozucu olan, yetkili ve ilgililerin; "Kardeşim bu yol, 30 yıldır neden ve nasıl bitmez, 30 yıldır bu yolda kaç trafik kazası oldu? Bu yol için 30 yılda kaç TL. harcandı?” diye sormaması” şeklinde dile getirdi.

Esmeyolu (3)

Muhabir: SALİH KILINÇ