Sosyal medya platformu TikTok'ta bir kullanıcı, çocuğunu başından yaralı halde canlı yayın yaparken görüntülendi. "Karagül" isimli hesap sahibi M.C. adlı kullanıcının çocuklarına şiddet uyguladığına dair videolar, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Canlı yayın sırasında, çocuğunun başından yaralı olduğunu gösteren görüntüler paylaşan M.C., "Ambulans çağırdım geliyor" ifadelerini kullandı. Ancak bu durum, çocuklarına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet olarak yorumlandı.

Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

"M.C." olarak da bilinen Karagül, yayınlarında çocuklarına şiddet uyguladığı anları göstermesi üzerine, "Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali, Kasten Yaralama, Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik Veya Aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Gözaltına alınan M.C., emniyete götürülürken, TikTok hesabı da kapatıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamada bulundu ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

TikTok tarafından yapılan açıklamada ise Karagül hesabının kapatıldığı ve kural ihlali bulunan içeriklerin yayından kaldırıldığı belirtildi. TikTok yetkilileri, sahte hesaplarla ilgili de inceleme başlatacaklarını ifade etti.

Bu olay, çocukların güvenliği ve sosyal medya platformlarında şiddet içeren içeriklerin yayılmasının önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi