2014 yılından bu yana, dünyaca ünlü Karun Hazineleri’ne ve Kanatlı Denizatı Broşu’na ev sahipliği yapan Uşak'ın ilk ve tek film festivali olma özelliğini sürdüren Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali ya da yeni adıyla Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali, Türkiye’nin en büyük üniversite festivali seçildi.

Genel koordinatörlüğünü Doç. Dr. Murat Sezgin ve Dr. Onur Keşaplı`nın üstlendiği, Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu öğrencileri tarafından 12-16 Aralık 2023 tarihlerinde Uşak’ta gerçekleştirildi. 

Ulusal ve uluslararası değerlendirme kriterleri kapsamında, Türkiye’nin önde gelen sinema platformlarından Kamera Arkası derecelendirmelerine göre 8 günde 74’ü yabancı toplam 124 filmi sinemaseverlerle buluşturarak 24 jüri üyesinin tercihleri sonucunda 25 dalda Kanatlı Denizatı Ödülü veren 10. Uşak Kısa Film Festivali, Türkiye’de üniversite bünyesinde düzenlenen festivaller arasında birinci sırada yer aldı. 

İşten çıkarılanlar belediye önünde çadır kurdu İşten çıkarılanlar belediye önünde çadır kurdu

Uşak Kısa Film Yarışması

Yönetim ve içerik açısından bu yıl yenilenmelere ve yeniliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanan 11. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin takvimi ise önümüzdeki haftalarda duyurulacak.

Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali ve Kanatlı Denizatı Ödülleri, Uşak Üniversitenin ve Uşak'ın kültürel yaşamını zenginleştirmeyi sürdürmekte, her yıl Aralık ayında yedinci sanatın Türkiye’deki merkezini Uşak’a taşımaktadır.

Muhabir: Ece Yıldırım