Genç elektrik ustasının ölümü Usak'ı acıya boğdu Genç elektrik ustasının ölümü Usak'ı acıya boğdu

Katılımcılar Murat Dağı’nda 1453 metre yüksekliğinde bulunan tesislerde kahvaltı yaparak güne başladı. Ardından Murat Dağı’nda bulunan mesire alanlarını dolaşarak böbreklere iyi geldiğine inanılan çeşmeyi ziyaret etti. Dağa adını veren Murat Dede Türbesi’ni de ziyaret eden katılımcılar dua ederek geziye devam etti.

Gezi Uşak

Gezinin bir sonraki durağı ise, 2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı zirvesinin hemen altında bulunan Karapınar Şelalesi oldu. Kuş seslerinin ve çam ağacı kokusunun eşliğinde 2 Kilometre yürüyen ekip şelaleye vardı.

Gezi

Uşak 21. Gün Sanat ve Kitap Kulübü kurucusu ve sözcüsü emekli resim öğretmeni Dilşat Kaya duygularını paylaştı; “2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı bizim bu seferki gezi rotamızda yer aldı. Arkadaşlarım Karapınar Şelalesini daha önce hiç duymamışlar. Gediz ilçesine bağlı Çukurören köyündeki Karapınar Şelalesini de keşfettik. Şelaleye giden toprak yol çamur olduğu için aracımız çıkmadı. 3 kilometreye yakın yürüdük şelaleye ulaşmak için. Ama Karapınar Şelalesi, gürül gürül akan suyuyla bizlere ağaçlar arasında gizli kalmış güzellikler sundu. Özetlemek gerekirse Murat Dağı, zirvesinde erimemiş karların beyazlığı ve ağaçlarındaki yeşilin binbir tonuyla renk cümbüşünü andırdı bana. Kesinlikle gezilip görülmesi gereken eşsiz bir yer. Kitap kulübümüzle bu hafta sonunda Murat Dağı’nın eşsiz güzelliklerini keşfettik. Doğanın güzellikleri ve ormanın sakinliği bizi çok mutlu etti.”

Muhabir: Ece Yıldırım