Murat Dağı Yok Olmasın Platformu, Banaz ve Murat Dağı eteklerinde bulunan köy muhtarları Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Murat Dağı Yok Olmasın Platformu STK temsilcileri ve köy muhtarları Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ı ziyaret ederek, Uşak Belediyesi'nden Murat Dağı ile ilgili taleplerini dile getirdi. 

Murat Dağı Muhtarlar

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüleri Funda Öz Akcura ve İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube Başkanı Ümit Alp, görüşmede Başkan Yalım'a Murat Dağı davasında Uşak Belediyesi'nin müdahil olmasının önemini anlattı. 

Didim'İn Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler Didim'İn Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler

Murat Dağı Görüşme

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ise Milletvekili olduğu zamanlarda Murat Dağı davasını savunduğunu, şimdi ise hem Uşak Belediyesi olarak hem de şahsi olarak Murat Dağı davası için elinden gelen desteği yapacağını ve Murat Dağı su havzası üzerinde bulunan illerin tüm belediye başkanlarıyla görüşeceğini ve onların da müdahil olmalarını isteyeceğini söyledi. Ayrıca Başkan Yalım, Uşak halkının da müdahil olması için çağrıda bulunacağının sözünü verdi. 

Özkan Yalım Murat Dağı

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Ümit Alp, "Biz sadece Uşak Belediyesi'nin değil, bu havzada yer alan İzmir Büyükşehir'den İstanbul'a kadar birçok büyüşehir belediyesinin müdahil olmasını istiyoruz. Gediz Nehri'yle İzmir ve Manisa Büyükşehir Belediyeleri Turgutlu, Salihli olaya kullanma suyu açısından ve içme suyu açısından gerçekte müdahiller ama davaya müdahil değiller. Müdahil olmaları için belediye başkanları ile görüş alışverişinde bulunmanızı isteriz. Tabi ki Kütahya Belediye Başkanıyla da görüşmenizi isteriz. Kütahya'yı da içerisine alan bir konu bu. Bu arada Denizli, Aydın il ve ilçelerinin belediyeleri ile de görüşmek gerekir. Denizli ve Aydın Büyük Menderes Havzasından içme suları ve tarımsal alanda kullanılan suların bir kısmını alıyor. Onların da müdahil olması gekiyor." dedi. 

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, görüşmede konuyla ilgilenmesi için Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Sorumlusu Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Arıcan'ı görevlendirdiğini belirtti. 

Muhabir: Ece Yıldırım