Yaklaşık 3 aydır süren seçim kampanyası boyunca Uşak’ta hiç ciddi bir asayiş olayı yaşanmaması Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ü de çok memnun etti. Ergün, tüm siyasi parti il başkanları ve adaylarınacentilmenliklerinden dolayı teşekkür etti.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine 14 gün kaldı. Uşak merkezde 22, Banaz ilçesinde 12, Sivaslı ilçesinde 9, Karahallı ilçesinde 9, Ulubey ilçesinde 10 ve Eşme ilçesinde 8 olmak üzere Uşak il sınırları içerisinde toplam 70 aday belediye başkanı olabilmek için son güne kadar ter dökecek.

Uşak’tan belediye başkanlıklarına talip olan 70 aday içerisinde 2 isim de bağımsız aday olarak başvurdu. Uşak merkez ilçeden Eşref kahraman (44) ve Banaz İlçesinden partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Zafer Arpacı, bağımsız belediye başkanlığı için YSK’ya başvuran isimler oldu.

Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi

Nüfusu 377 bin olan Uşak’ın ve 70 adayın yarışacağı seçimlerin güvenliğinden sorumlu olan en yukarıdaki isim Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, seçim güvenliği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Ergün, “14 Mayıs Genel seçimlerinde olduğu gibi bu seçimlerde de sandık sandık, bölge bölge, il merkezi, ilçeler, beldeler, köyler dâhil emniyet ve jandarmamızla planlamamızı gerçekleştirdik. Devlet büyüklerinin, siyasi parti temsilcilerinin, genel başkanların kentimize geldiklerinde bunlarla ilgili alınacak güvenlik tedbirleri kapsamında planlamalarımız yapıldı. Çok şükür şu ana kadar da tıkır tıkır işliyor. Yine Uşak'ta bizi mutlu eden bir husus da gerçekten bütün siyasi parti temsilcileri bu konuda hassas. Birbirlerine destek oluyorlar. O olgunluktalar. Çok şükür şu ana kadar da bizim bu konuda hiçbir asayiş olayımız meydana gelmedi. Seçim sonuçlanana kadar da bu konuda ciddi bir olay meydana gelmesini beklemiyoruz” bilgisini verdi.

Muhabir: Salih KILINÇ