Uşak Valilik Toplantı salonunda yapılan toplantıya projenin paydaşları; Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S. Selim Kandemir ve Meclis Başkanı Osman Çalıkuş, Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş, Banaz Belediyesi ve Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOP) Başkanı Zafer Arpacı, Uşak Tekstil OSB Başkanı Haili Ağaoğlu ve Uşak deri ve Karma OSB Başkanı Coşkun Güngör gibi isimler katıldı.

Banzosb

BANAZ SERA OSB 2400 DEKAR ALANDA KURULUYOR

Banaz İlçesi İslam Mahallesi, Güllüçam ve Bağkonak Köylerini kapsayan Hamam Boğazı mevkiinde 2400 dekarlık alanda yapılması planlanan Uşak Banaz Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi için  yatırım analizi ve fizibilite çalışmaları devam ediyor.

Baanzosb 1

ÇEVRECİ YEŞİL BİR PROJE TASARLANIYOR

Bu projede, yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal enerji, rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi ve biokütle enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanılması planlanıyor.

TDİOSB'de yapılacak yatırımların, sürdürülebilir, çevreci yeşil yatırımlar olup yağmur suyu hasadı ile su tasarrufu sağlanacağını ve karbon ayak izinde azalım ile yeşil üretimin teşvik edilmesi de amaçlanıyor.

TDİOSB alanında sera işletmeleri, sanayi işletmeleri, sosyal donatı alanları (banka, okul, kreş, market gibi hizmetler), ihracat ofisi, tarım teknokent merkezi ve laboratuvar da yer alacağı açıklanmıştı.

Banazosb 2

PROJEDE 3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı

Yaklaşık 2.400 dekar alanda kurulacak Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde, 10-25-50 ve 100 dekarlık yaklaşık 25 sera işletmesinin yer yer alması ve bu seralarda sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılması planlanmaktadır.

Proje hayata geçtiğinde, yüzde 75'i kadınlardan oluşacak 3000 kişilik istihdam sağlanacak olup kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretilecek, böylelikle üretim ivme kazanacaktır.

Muhabir: SALİH KILINÇ