Uşak'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında, Bağımsız Emekliler Sendikası yaşam pahalılığına ve emekli maaşlarına tepki gösterdi.

Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi

Uşak'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinlikleri coşkuyla kutlandı. Kutlamalara siyasi parti teşkilatları, yöneticileri, sendikalar, işçi ve meslek grupları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalara katılan emekliler de, eski belediye binasından başlayan yürüyüşe sloganlarla eşlik etti. yürüyüşte ve miting alanında bir vatandaş ise dikkat çekti.  Bağımsız Emekliler Sendikası üyesi bir vatandaş, yırtık elbiseleri, elinde simidi ile  emekli maaşlarına tepki gösterdi.

1 Mayıs Emekliler Sendikası

İlk defa 1 Mayıs kutlamalarına katıldıklarını söyleyen Bağımsız Emekliler Sendikası Uşak şube başkanı İsmail Gezer, "Sendika olarak farkındalık yaratalım istedik. Yönetim Kurulu üyemiz basın mensubu Salih Kılınç Bey'in önerisi ile geçinemeyen emeklimizle yürüdük. Sendika olarak kürsüye çağrılıp tüm katilimcilarimizi selâmladık. Bizler emekliler olarak geçinebileceğimiz ve hak ettiğimiz bir maaş almak istiyoruz. Eskiden 750 tl ye kurbanda danaya ortak girerdik. Şimdilerde 1 kilo kıymayı 550 TL'ye 1 kilo bifteği 600 TL'ye görüyoruz. Tüm emekliler olarak Temmuz'da 8 bin TL seyyanen zam istiyoruz. Çağrımızdır! Gelin bundan sonra emekliler de huzur içinde yaşasın." dedi. 

Muhabir: Ece Yıldırım