Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Muğla'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Spor Girişimcilerimizle Buluşuyoruz” başlıklı panel gerçekleştirildi. Gençlere spor girişimciliğini tanıtmak, istediklerinde ve hedeflediklerinde başarı basamaklarını çıkabileceklerinin farkındalığını oluşturmak amacıyla düzenlenen programa Spor Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan UşakEmre Çek dahil 3 girişimci katıldı. 

9 yaşında boks ile spora başlayan 27 yaşındaki Emre Çek, Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümünü bitirdi. Pandemi döneminde arabasını satıp kendi imkanlarıyla Uşak Eşme’de, daha sonra da Merkezde bir kick boks ve fitness figt spor kulübü kuran Çek, başarıyı nasıl yakaladığını anlattı. Spor sektöründe beden eğitimi mezunu antrenör eksikliği olduğunu fark ettiğini belirterek, ulusal ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçladığını ve bu nedenle spor salonu açtığını ifade etti. 

Düzce Üniversitesi

Çek, ''Çok küçük yaşlarda spora başladım ve hayatım boyunca hiç bırakmadım. Okul hayatımdan sonra böyle bir karar aldım ve girişimci olmaya karar verdim. Spor işletmesi açtım yaklaşık 40-42 bin TL masraf ettim. İnandım, gayretle çalıştım, uykusuz kaldım ama şu an çok şükür iyi yerlere geldiğimizi düşünüyorum. 30-40 üye ile çalışmaya başladım. Esnaf kefalet ile bir kredi çektik sonrasında Fitness ve Kick boks olarak işletmemize devam ettik. Zor şartlarla açtık ve mücadele ederek bir yerlere geldik. İlk şubem Uşak Eşme'de. Sonrasında 2.şubemizi açtık o da Uşak Merkez'de. Çalıştıkça, geliştikçe sporcularım ile yarışmalara girip dereceler aldık. Bu şekilde devam ediyoruz. Türkiye Kick Bosk Federasyonunun düzenlediği Dünya Kupasında bir kız öğrencim Dünya 2. si oldu. 2023 Mardin’de düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonasında 1 erkek sporcum şampiyon oldu. Bahanelerinizden güçlü olun motivasyonu ile hareket ediyorum” dedi.

Ardından diğer konuşmacılar da spordaki başarılı girişimlerini anlattı. 

Program; Prof. Dr. Hamdi Pepe, Doç. Dr. Şirin Pepe, Doç. Dr. Reşat Sadık, Doç. Dr. Pelin Ustaoğlu Hoşver, Dr. Öğretim Üyesi Mensur Pehlivan ve Dr. Öğretim Üyesi Emre Türegün tarafından Serhat Mete, Uğur Özenen ve Emre Çek’e teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Muhabir: Ece Yıldırım