Ulubey 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Merkez 4-6 Yaş Kur’an kursu 2023-2024 eğitim öğretim yılı yıl sonu kapanış programına; Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, Ulubey İlçe Müftüsü Mehmet Nerkiz, AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Hüseyin Çanak ve öğrenci velileri katıldı.

Kur'an (2)

İlçe Müftüsü Mehmet Nerkiz, programda yaptığı açıklamada, 4-6 Yaş Kur’an Kurslarının toplum nezdinde güzelliklerinden ve öneminden söz etti.

Nerkiz; ““Kur’an kurslarımız, ilahi kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve ona uygun bir hayat yaşamak isteyen Müslümanlar için yaygın din eğitimi merkezidir. Kur’an kurslarımız aynı zamanda, Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretimi yanında, milli birlik ve beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan, millet, bayrak gibi milli ve manevi değerlerin özümsetilmesi, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi gibi değerlerin kazandırılmasını amaç edinmiş devletimizin yaygın bir din eğitimi merkezleridir. İşte bu kurslarımızdan biri de 2013 yılından beri sizlerden gelen talepler doğrultusunda açılmaya başlanan ve değerler eğitimini esas alan “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları”mızdır.  Bu kurslarımızın amacı, çocuklarımızın kendi seviyelerinde sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerini fark etmelerini sağlamayı, kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i ses ve şekil olarak tanımalarını, bu doğrultuda bazı sure ve dualar ezberlemelerini, kendi seviyelerinde Allah’ımızı ve Peygamberimizi tanımalarını ve sevmelerini, iyi alışkanlıklar kazanmalarının yanı sıra beden, zihin ve duygu gelişimlerine katkı sağlayacak nitelikte öğrenim görmelerini sağlayacak uygun bir ortam sunmayı amaçlamaktadır.” dedi.

Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası çalışacak personel arıyor Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası çalışacak personel arıyor

Kur'an (5)

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerinin hazırlamış olduğu etkinlikler katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Program sonu öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek karne dağıtım töreni yapıldı.

Kur'an (1)-1

Kur'an (3)

Kur'an (4)

Kur'an (7)

Muhabir: SALİH KILINÇ