Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı! Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı!

2011 yılından beri organize edilen Yeşilay Bisiklet Turu, 2024 yılı itibariyla T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle Uşak dahil Türkiye’nin tüm şehirlerinde düzenlenecek.

Eş zamanlı yapılacak olan 11. Yeşilay Bisiklet Turu, 5 Mayıs Pazar günü saat 10:30’da başlayacak. Uşak ve 81 ilde eş zamanlı düzenlenecek olan 11. Yeşilay Bisiklet Turu güzergahı ise şöyle; Başlangıç rotası Atapark ardından Uşak-İzmir Otoyolu, Dörtyol Kavşağı, İsmetpaşa Caddesi ve en son Belediye İşhanı Ulu Camii'de tur rotası son bulacak. Katılımcılar bisikletleriyle 2,1 kilometre yol kat edecek. Katılımın ücretsiz olacağı bisiklet turu sırasında sorun yaşanmaması adına katılımcıların  öncesinde Yeşilay'ın web adresi üzerinden online kayıt yaptırması gerekiyor.

Yeşilay Uşak Tur

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek bisiklet turu 10 yaş üstü tüm bisiklet severlerin katılımına açık olacak. 10 yaş altı çocukların tura katılımları sürüş güvenliği açısından uygun bulunmazken, sürücüler bisiklet turuna kendi bisikletleriyle katılabilecek. Katılımcılar bisikletlerin teknik aksamının sorunsuz çalıştığından emin olmalı ve tur süresince sürücülerin kask takmaları gerekmektedir. Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl binlerce bisikletli iyi ve sağlıklı yaşam için pedal çevirecek.

Muhabir: Ece Yıldırım