Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilenmesinin yanı sıra defile, halk oyunları ve saz kurslarını başarıyla bitirin kursiyerlerin gösterileri de etkinliği renklendirdi.

Hem 1

Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kutlama etkinliklerine; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Arıcan, Uşak Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Uşak Jandarma Komutanı Kd. J. Albay Fahri Semiz,  Uşak Milli Eğitim Müdürü Haili Yücel, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Hem 2

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Uşak Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel; “Hayat boyu öğrenme sadece akademik öğrenme değil, kişisel gelişimin ve toplumsal ilerlemenin temel taşıdır. İnsan eğitimle doğar ve eğitimle yaşar. Eğitim, yaşamın her anında devam eden bir süreçtir.

Bu süreçte bilgilerimizi tazeler ve becerilerimizi artırırsak kendimizi daha iyi ifade ederiz. Öğrenme sadece okul sıralarında değil, hayatın her alanında devam etmektedir. “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” süresince düzenleyeceğimiz etkinlikler ufkumuz ileriye doğru açacaktır.

Ülkemizde 1928 yılından bu yana hizmet veren Halk Eğitim merkezleri, insanımıza hayta boyu öğrenme imkanı sunmaktadır. Bugün 1001 merkezde 70 farklı alanda 3746 kurs programıyla hizmet veren halka eğitim merkezleri ilimizde de bu yıl 1338 kurs açmış ve 25 bin 747 kursiyerimizin katılımıyla büyük başarılara imza atmıştır. Kendileirni buradan kutluyorum” dedi.

Hem 3

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de yaptığı konuşmada; “Eğitim, hayat boyu, bize maddi manevi ışık tutan ve kazandıran bir süreçtir.Bu süreci yöneten devlet Mili Eğitim çalışanlarımızla koordinasyon kurarak eğitimin halka ulaşmasını sağlamaktadır. Bu eğitimler kapsamında sadece zorunlu eğitim değil siz halkımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler yapılmaktadır.

Halk eğitim merkezlerimiz, ülkemizin dört bir yanında hayat boyu öğretim komsunda çalışmalar yapmaktadır. Uşak’ta da halk eğitim merkezîmiz her yıl olduğu gibi bu yılda güzel işlere imza attı.

ilimizde 2023 -2024 Eğitim ve Öğretim Yılında Uşak Halk Eğitim Merkezlerimizde yaklaşık 26 bin vatandaşımıza kurs verilmiştir. Okuma yazma ve meslek kursları olmak üzere toplam 1338 adet kurs açılmıştır. Bu kurslardan belge alan kursiyer sayısı toplamda 16 bin civarındadır.

Bu kursların, kadın, çocuk ve tüm vatandaşlarımızı hayata hazırladığını ve hayatının birçok alanını kapsadığını rahatlıkla görebiliyoruz” ifadesini kullandı.

Hem 4

Program, Uşak Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Hakan Kaya’nın nezaretinde kursiyerlerin verdiği halk müziği ve bağlam konseri, Halk oyunları gösterisiile devam etti.

Hem 5

Uşak Hak Eğitim Merkezi Öğrencilerinin yıl boyunca tasarlayıp diktikleri elbise yine kursiyerlerin mankenliğinde sunuldu ve katılımcılardan büyük alkış aldı.

Finalde, Uşak Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini sergilediği sergiler gezildi. Burada kursiyerlerle ve eserleriyle tek ilgilenen Vali Egün, onlara, Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel’e, Uşak Halk Eğitim Müdürü Lokman Öztürk’e ve tüm eğitim çalışanlarına bu güzel etkinlik için teşekkür etti.

Hem 6

Hem 7

Hem 8

Hem 9

Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı! Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı!

Hem 10-1

Hem 11

Muhabir: SALİH KILINÇ