Birde Uşaklılar olarak biz damadı çok severiz ya. Uşak dışından Uşakla hiç ilgisi olmayanların seçim zamanı para kazanmak için satın aldığı internet siteleri var. Tee. İstanbullardan İzmirlerden Uşak haberi yaparlar ve baş tacı olurlar.

İşte bu sitelerden biri Pazar günü https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesinde yayınladığımız, “Uşak’ta LGS heyecanı” başlıklı haberimizin fotoğrafını çalarak yayınlamış.

Gerçekten gazetecilik hırsızlık, yalan, dolan mesleği haline gelmiş. Birde elinden hiçbir iş gelmeyen, adını bile yazamazken köşe yazısı yazıp “Clandıras Köprüsü” ile Uşak’tan Avrupa’yı Asya’ya bağlayanlar var.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak her zaman gündem peşinde değil gündem yaratan gazete olmayı tercih ettik. Kimsenin haberini çalmak şöyle dursun, her an okurlarımıza yeni haber sunmak için ekip olarak çırpındık durduk.

Zaten, Uşak’ta diğer gazete ve internet siteleri bizim sabah yayınladığımız haberleri akşam çalarak yayınladıkları için onlardan çalacak haber bile bulamıyoruz. İsterseniz haber çalma konusunu örneklerle şöyle gösterelim.

Sosyal medya sayfasından Uşak haberleri veren ve kendisi Uşak’ta ve Uşaklı olmayan genç bir arkadaş eline Uşak’ta erkek kuaförlerin fiyat tarifesini geçirmiş ve sayfasında yayınlamış.

Bazı Uşak internet haber siteleri de bunu “Berberlerde insaf kalmadı” diye yeniymiş gibi haberleştirmiş. O tarifedeki zamlar ta yılbaşında gelmiş. Uşak’ın tek gerçek haber internet sitesi olan https://www.yesilsivasligazetesi.com/ ‘da 23 Ocak 2024 tarihinde haberleştirmişti.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usaklilar-bundan-sonra-saci-sakal-karismis-bir-vaziyette-dolasacak

Bu arkadaşlara “Günaydın” diyelim. Bu olayı duyunca aklıma şu fıkra geldi:

“Yeniçerinin biri çekmiş palasını, oradan geçen bir Yahudi’nin gırtlağına dayamış.

Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası çalışacak personel arıyor Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası çalışacak personel arıyor

-        “Son duanı yap, seni keseceğim” demiş.

-         “İyi de ben sana ne yaptım be kuzum” diye korkuyla sormuş Yahudi.

-        “Siz” demiş yeniçeri; “Hz. İsa’yı öldürmüşünüz.

-        “İyi de kuzum o dediğin bin sene önce olmuş.

-        “Olsun” demiş yeniçeri; “ben yeni duydum”.

Uşak’ta berbere ve kuaförler o zamları yılbaşında yapmıştı. Aradan 6 ay geçti. Ama olsun, arkadaşlar yeni duymuş.

Bir başka örnek; https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak2 Haziran Pazar günü; Uşak Havaalanı Stokaj Havalanı olma yolunda önemli bir virajı geçti” başlığıyla bir haber yayınlamıştık.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-havaalani-stokaj-olma-yolundaonemli-bir-viraji-gecti

Başlığa dikkat eder misiniz? Oldu falan diye müjde vermedik. Sadece bir kısmı askeri havaalanı olduğu için daha önce olumsuz cevap veren askeriyenin artık Uşak Havaalanı’nın stokaj havaalanı olmasına izin verdiği bilgisine yer verdik.

Sanki, Uşak Havaalanı Stokaj havaalanı olmuş gibi haber abartıldı. Oturduğun yerde haber yazarsan olacağı bu işte.

Birde hiçbir muhabirini göndermeyip te canlı yayından yarım yamalak Uşak Belediye Meclisi haberi yapanlar var. Özellikle belediye meclis üyelerinin yurt dışı seyahatleri hakkında.

Gazetecilik, ciddi, bilgi, birikim isteyen bir iştir. Zırcahillerin, ahlaksızların, meslektaşlarının emeğine saygı duymayıp çalan ahlak ve karakter yoksunu kişilerin değil.

Gün onların günü gibi görünüyor. Ama gün gelir yedikleri hurmalar bir gün tırmalar

Muhabir: SALİH KILINÇ