“Analardır adam eden adamı” der Büyük Usta Nazım Hikmet.

Adam oldum mu? Bilmiyorum. Ama ne olduysam Annem Kamer Sultan sayesinde oldum. Beni ve 2 kız kardeşim küçük yaşta babasız kalınca bize hem annelik yaptı hem babalık.

İlkokulda ayağım kırıldığında beni Şehitler Tepesinden şimdi yıkılan Dörtyol’daki Devlet Hastanesine kadar sırtında taşıdığını ve üzerinin kan içerisinde kalışını hiçbir zaman unutmam.

Sırtımda Kabe’ye hacca götürsem hakkını yine ödeyemem. Allah uzun ömür versin. Şimdi 80 yaşında. Hala dinç. Allah’ım nazarlardan korusun.

Bu anlamlı günde annem Hacı Kamer Sultan’ının ve tüm annelerin ellerinden öperim.  

Anneniz sağsa hemen koşun. Ellerinden öpün. Hediye falan gerekmez. Tüm sıcaklığınızla sıkı sıkı sarılın ve o mübarek yanaklarından öpün.

Melek olmuşsa gidin mezarında bir Fatiha okuyun.

“TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN…”

KEŞKE SİYASETÇİLERİMİZ DE ÇOCUKLARIMIZIN YARISI KADAR ZEKİ OLSA

Türk Zeka Vakfının düzenlemiş olduğu okullar arası “Türkiye Zeka Oyunları Şampiyonası’nda Mehmetçik İlkokulu öğrencileri Ömer Şahin, Halil Yiğit ve Pınar Elçin Dilivar İlkokul B kategorisinde Türkiye 1’incisi olmuşlar.

Uşak Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Kerem Kara’da, Akdeniz Üniversitesi tarafından 7’ncisi düzenlenen Kimya Olimpiyatları’nda Türkiye 1’incisi olmuş.

Hem bu şampiyon çocuklarımızı hem de danışman öğretmenleri; Döndü Şahin ve Gülçin Barış’ı can-ı gönülden kutluyorum.

Tabi, eğitim konusunda büyük bir titizlik gösteren can Valim Sayın Dr. Turan Ergün’ün ve gerek eski Müdürümüz Sayın Bülent Şahin ve Uşak’a kısa bir süre önce gelmesine rağmen gece gündüz çalıştığına şahit olduğum yeni Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil Yücel ve ekibine de ayrıca teşekkür ederim.

Hay huy içerisinde belli olmuyor belki. Ama Uşak’ta gerek bilimde gerekse sporda 20 yaşın altında çok başarılı bir nesil geliyor. Beni artık Uşak’tan çıkan Türkiye şampiyonları falan kesmiyor.

Yakında, Uşak’tan Avrupa, olimpiyat ve dünya şampiyonları çıkaracağımıza, pozitif bilimlerde dünyada kendi adından ve Uşak’tan söz ettiren pek çok olacağına inanıyorum.

Uşak olarak Ulu Önder Atatürk’ün buyurduğu gibi; “Zeki, ahlaklı ve çevik” gençleri yetiştirmesini iyi biliyoruz da…

Bu gençlerin yarısı kadar zeki siyasetçi yetiştirmesini ya da seçmesini maalesef bir türlü beceremiyoruz. Bu konuda Uşak olarak sınıfta kaldık.

UŞAK HAVAALANI’NA DA HAKSIZLIK YAPMAYALIM

Dün Now Tv, 19.00 Haber Bülteninde Uşak Havaalanı’nda 2023 yılında 80 personel çalışırken bu sayının 2024 yılında 123 kişiye çıktığı, Uşak Havaalanı’na uçak inmediği halde fazla personel alındığı belirtilerek kamu kaynaklarının savurganlığına örnek gösterilmiş.

Şimdi kamu kaynaklarının savurganca harcanması konusu, Zafer Havaalanı örneğinde olduğu gibi birçok konuda doğru. Bu örnekler; geçiş garantili köprüler, hasta garantili hastaneler vs. şeklinde çoğaltılabiliriz.

Ama yaptığım araştırmadan sonra Uşak Havaalanı için savurganlık yapıldığı ve fazla personel istihdam edildiği iddialarını kabul etmiyorum. Şöyle ki; yaptığım araştırmada Uşak Havaalanı’nda 2020 yılından bu yana zaten 120 civarında çalışan var.

Hesap şurada karışıyor: Havaalanı personelinin 80 kişisi Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin kadrolu çalışanı. Bu sayı tayinlerle, atamalarla veya emeklilikle yaklaşık 8 kişi olarak artıyor veya eksiliyor.

Peki, 123 kişinin çalıştığı doğru mu? Evet doğru. Meteoroloji çalışanları, güvenlik güçleri ve DHMİ’nin dışarıdan hizmet aldığı taşeron çalışanları ile toplam 123 kişi şu anda burada istihdam ediliyor.

Ancak, bu 2020 yılında da böyleydi, 2021 yılında da 2022 yılında da. Sanırım DHMİ kadrolu personeli olmayanların farkına yeni varıldı.

Ayrıca; “Tarifeli uçak seferleri yapılmadığı için orada çalışanlar yan gelip yatıyor ve bedavadan para alıyorlar” gibi bir anlayış çok yanlış. 2022 yazında Kütahya’nın Emet İlçesinde büyük bir orman yangını vardı. Havaalanı’na 2 dev yangın söndürme helikopteri su takviyesi için gözümün önünde inmişti. İlk defe gördüğüm için ürkmüştüm. Kocaman devasa şeylerdi. Orman yangınlarında, civarda oluşan depremlerde (2011 Simav depremi) Uşak Havaalanı, Ege Bölgesinin en önemli havaalanlarından birisi olmuştu. Bu olaylara bizzat tanık olmuştum.

Her şey de para değil. Havaalanı emekçilerine de haksızlık etmeyelim.

AYININ 10 TÜRKÜSÜ VARMIŞ 9’U ARMUT ÜSTÜNE

Benimkisi de o ayının hesabı; dönüp dolaşıp Murat Dağı türküsü söylüyorum. Yine “Murat Dağı” deyip kafanızı şişirecek değilim. Merak buyurmayınız.

“Murat Dağı SİT’ tir. Git madenini başka yerde ara” dediğimiz şirket, bu kez de bakanlığı “Bana haksızlık yaptı. Bakanlık yüzünden Murat Dağı ve bölge vatandaşının canına okuyamıyorum” diye mahkemeye vermiş. “

Murat Dağı Yok olmasın Platformu tüm duyarlı vatandaşları davaya müdahil olmak için çağrı yapıyor.

Gelecekte “Yağdır Mevla’m su” şarkısını söylemek ve cenup dolaşmak istemiyorsanız bence bir dilekçe verin ve müdahil olun.