Bugün, internet haber sitemizde okumuşsunuzdur. Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım, “Artık bana hayırlı uğurlu olsun diye gelmeyin. Çok işim gücüm var. Bir de zaten belediyede 300 kişi fazla çalışıyoruz. İş iş diye boğazımı sıkmayın” demeye gelen açıklamalarda bulunmuş.

Sayın Yalım, nasıl çalışmayı düşünüyor? Bilemiyorum. Kendisinin ağır vasıta ve iş makinesi kullanmadaki ustalığını tüm dünya bilir. Ama iş makinesinin koltuğuna oturup yol mu düzler? Yoksa kazma kürek elde park bahçe mi düzenler? Orasını ben bilmem.. Hiç belediye başkanı olmadım. Olacağım da yok. 

Sayın Yalım kolları sıvadı gayri. Karşısında Zaloğlu Rüstem Pehlivan gelse duramaz. 300 işçiden tasarruf edecek. Belediyenin giderleri otomatikman 30 -40 milyon TL azalacak. Kendisi de 3-5 işçinin yapacağı işi tek başına yaptı mı? 3-5 milyon lira da oradan tasarruf eder. Kimse sırtını yerine getiremez.

SAYIN YALIM BENCE GÖMLEĞİN DÜĞMELERİNİ YANLIŞ İLİKLİYOR

Ne diyor Sayın Yalım; “Ben vatandaşıma verdiğim sözü yerine getirmek istiyorum.” Getir babacım. Sana getirme diyen yok ki. Ama gömleğin düğmelerini baştan yanlış iliklemeye başladın mı sırtında yas yamuk durur.

Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Tertip Komitesi olarak 13 Mayıs’ta kendisinden randevu alıp maden şirketinin bakanlığa açmış olduğu dava için müdahil olmasını istemiştik. Sohbet sırasında o gün Ankara’ya giderek, hafif raylı sistem ve Uşak’ın termal suyla ısıtılması konusunda destek almak için ilgili bakanlıklara gideceğini ve saat 16.30’da hareket edeceğini söylemişti.

Bana göre, gömleğin düğmeleri işte tam bu noktada yanlış iliklenmeye başlandı. Uşak’ın termal suyla ısıtılması, hafif raylı sistem yapılması, Uşak’ın öncelikli acil projeleri arasında değildir.

Eğer toplu ulaşıma çeki düzen verilecekse, belediye ya mevcut otobüs hatlarına yeni otobüsler ve seferler eklesin ya da geçmişte olduğu gibi hastaneye üniversiteye belediye kendisi sefer düzenlesin. Çok daha ucuza gelir.

Uşak’ta doğalgaz var, kömür var. İnsanlar pahalı da olsa ısınıyor. Termal enerji ile ısınma da bana göre çok öncelikli değil.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Uşak’ta yapılacak olan; Millet Bahçesi, Çarşı Uşak ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından tamamlanması beklenen güney çevre yolu gibi projelerin de Sayın Yalım döneminden bitirileceğinden şüphem var.

Neden derseniz, AK Parti iktidarı döneminde kendi partisinden iki başkan eskitmiş ve bitmemiş bu projelerin CHP’li bir belediye başkanı zamanında bitirileceğine hiç aklım ermiyor.

Koskoca bakanlığın; “Ey! Yalım. Benim partili belediye başkanlarım yiyemedi. Buyur sen ye. Sana kıyağım olsun diyecek hali yok ya.

FESTİVALE PARA HARCAMAMIŞ

AK Partili Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın döneminde özellikle okullar kapandığında her hafta bir festival yapılmasından yakınırdık. Sayın Yalım seçildi. İlk işi temmuz ayında bir Uşak Tarhana Festivali yapılması yönünde karar almak oldu.

Ardından da apar topar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bahane edilerek üçü gün üç gece süren bir gençlik festivali kaşla göz arasında yapılıverdi.

Bu konuda eleştirilerin yoğunlaşması üzerine Sayın Yalım; “Uşak Belediye Başkanı seçilmeden önce nasıl sanatçılara verilen gereksiz paraları eleştirdiysem, şimdi de aynı noktadayım. Değişen hiçbir şey olmadı. Alınan destekler ve sponsorlarla belediyeden tek bir lira harcamadan gençlik festivali düzenledik” buyurmuş.

Peki, ama sponsorlar festival için o kadar parayı babalarının hayrına mı veriyor? Mutlaka bir karşılık bekliyorlardır. Bu zamanda kimsenin anası babasına karşılıksız selam bile vermez.

Ya, tamam ben belediye başkanı değilim. Olmaya da niyetim yok. Ama 61 yıllık Uşaklı olma hakkımı kullanarak belediye yönetimlerinden çok basit şeyler istiyorum.

Örneğin; temiz içme suyum olsun. Yollarda ayağımı kırmadan yürüyebileyim. Kaldırmalarım işgal edilmesin. Avuç içi kadar Uşak’ta hastaneye, okula toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileyim. Kafamı ve gönlümü dinlendireceğim mezarlıklardan başka yeşil alanlar olsun.

İşte bu kadar basit. Bunları yapmanın nesi zor? Anlayamıyorum ki.

Sayın Özkan Yalım hazır projeleri gerçekleştirmek ve verdiği sözleri yerine getirmek için kolları sıvamışken, en basit işlerden başlamasını öneririm.

Örneğin; bir konuda çok büyük sıkıntı yaşayan bir esnaf kesimi var. Uşak Belediyesine mal veya hizmet satışı yapmış birçok firma 2024 yılı Ocak ayından bu yana kestiği faturaların karşılığını alamamış.

Nedense AK Partili Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın’da bu faturaları 31 Mart yerel seçimlerine kadar ödememiş.

Sayın Yalım’da haklı olarak faturaları incelemeye almış. Ancak tam iki aydır o da hiç ödeme yapmamış. Bu esnaf canlarımız, nerdeyse batma noktasına geldiklerini ve bu sorunlarını dile getirmemi benden rica ettiler.

Bir de malum, Kurban Bayramı’na birkaç hafta kaldı. Sayın Yalım, kurban alamayan Uşaklı emekli ve yardıma muhtaç hemşerileri için bin lira yardım sözü vermişti. Ne oldu bu yardımlar? Kurban Bayramı kapıya dayandı da. Bir hatırlatayım dedim.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usaklilar-artik-belediye-ziyareti-ve-is-talebi-yok