3 Temmuz Çarşamba günü Sivaslı’da Cinoğlu ve Hanoğlu Köyleri arasında kalan anızlık alanda yaşanan yangının çıkış sebebi henüz tespit edilemedi. Rüzgârın etkisiyle geniş alana yayılarak meşelik ormana sıçrayan yangın, Hanoğlu köyünde evlerin yakınan kadar ulaştı. Farklı kurumlardan 140 personel ve 51 araçla yangına müdahale edilerek, yaklaşık 4 saatin sonunda yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları gerçekleştirildi. Yangında can kaybı yaşanmazken, tarlalarda maddi hasar meydana geldi.

Sivaslı Yangın Tespit

Ön hasar tespit çalışmalarından alınan verilere göre; Sivaslı’da Cinoğlu ve Hanoğlu Köyleri arasında çıkan yangında toplamda 585 dekar alan zarar gördü. Henüz hasat edilmemiş 205 dekar buğday ve arpa ekili, hasadı gerçekleşmiş samanı kalan 380 dekar alan zarar gördü. Yangının soruşturması sürüyor.

Uşak’ta tarım arazilerinde yaşanan yangıların ardından (TARSİM) Tarım Sigortaları Havuzu gündeme geldi. Bitkisel ürün sigortalarında yaşanan olay sonrası hasar tespiti yapıldıktan sonra çiftçiye hasarının yarısı Devlet tarafından ödeniyor.

TARSİM poliçesi nasıl yaptırılır?

Uşak'taki yangınların ardından TARSİM sigortası gündeme geldi

 

Uşak Valisi ve milletvekilleri TUSAŞ saldırısını lanetledi Uşak Valisi ve milletvekilleri TUSAŞ saldırısını lanetledi

Muhabir: Ece Yıldırım