Uşak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü; Uşak’a yaklaşık 80 kilometre, Eşme İlçesine 23 kilometre uzaklıktaki Uluyayla Köyünde bulunan Dipsiz Kale Şelalesi” bölgesinin tescil edilme çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası çalışacak personel arıyor Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası çalışacak personel arıyor

Dipsiz (2)

Açıklamada; “Uşak İli Eşme İlçesi Uluyayla köyünde saklanmış bu eşsiz güzellikteki yer, yöre halkı tarafından “Dipsiz Kale Şelalesi” olarak anılmaktadır. Dere etrafında yükselen kayalarda oluşan şelale, doğanın bize sunmuş olduğu güzellik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu doğal güzellik; Uşak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma teknik personeli tarafından tescil edilmesine yönelik çalışma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Dipsiz (3)

“UŞAK’IN KEŞFEDİLMEMİŞ GÜZELLİKLERİNİ KEŞFTMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Uşak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından keşfettikleri bu Uşak güzelliğinin tescil etme çalışmasına başlamasından büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden UTKGD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvanoğlu; “Başta dernek üyesi arkadaşlarıma azim ve sabırla benimle birlikte çalışarak bu güzellikleri ortaya çıkardıkları için çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca, Uşak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne de Uşak’ımızın bu güzelliklerine karşı gösterdiği olumlu tavır için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Keyvanoğlu; “Değerli Uşak halkımız bizi takip etmeye devam etsin. Uşak’ın keşfedilmemiş daha nice güzelliklerini ekip arkadaşlarımızla birlikte ortaya çıkarmaya niyetliyiz” diyerek araştırmalarının devam ettiğini vurguladı.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usakta-kesfedilen-yeni-bir-guzellik-dipsiz-dere

Dipsiz (4)

Muhabir: SALİH KILINÇ