Sayın Yalım,  “Uşaklının parası düşman parası olsa böyle harcanmazdı” demiş ama ben gavura çevirdim. Aynı hesap.

Şimdi Sayın Yalım’ın açıklamasındaki iddiaları tek tek mercek altına alalım:

“Murat Dağı “SİT” tir git” dedik bir türlü gitmediniz “Murat Dağı “SİT” tir git” dedik bir türlü gitmediniz

-        AK Partili belediye döneminde küçücük madalyonlara 750 bin TL harcandı.

-        200 bin + KDV’li hiç ihale yapılmadan işler yapılmış.

-        Son bir ayda yani sadece mart ayında ihalesiz 18 milyon liralık alım yapılmış.

-        “AKP’ye yakın vakıf ve derneklerden birçok isim belediye kadrosunda işe alınmış. İş yapsalar neyse bunların birçoğunun da iş yapmadığını tespit ettim. Bunlardan birisi de TÜGVA Uşak Şube Başkanı Süheyl Yasin Aslan’dı. Belediye Başkan Yardımcısı yapıldı. Müdürlerde yine AKP’den ve TÜGVA’dan seçildi. En önemli mevkilerde iş yapar gibi görünüp maaş aldıklarını tespit ettim”

Yalım; “Bu memleketteki yaşayan vatandaşlarımızın ödediği vergilerden gelen paraları değil de düşmanın parasını harcar gibi para harcamışlar. Maalesef belediyede har vurup harman savrulmuş” ifadesini kullanarak açıklamasına son vermiş.

Tabi birde dijital ekranlı dokunmatik sistemlerle çalışan belediye makam odası veya katı var.

Su, atık su, ÇTV, emlak, yol iştirak, tabela vergisi… Aklınıza ne geliyorsa sormadan ödeyen bir vatandaş olarak Sayın Yalım’ın bu açıklamalarından sonra ben ne düşünürüm?

Sizi bilmem ama ben; “Demek ki bizim belediyeye ödediğimiz vergilerle AKP döneminde keyif çatılmış. Uşaklı olarak bize hizmet yapılmamış” demez miyim?

Bu, Uşaklı Salih Kılınç olarak kafamda soru işareti olarak kalsın. Şimdi gazeteci Salih Kılınç olarak neler düşünüyorum? İzninizle onları sizlerle paylaşayım.

Sayın Yalım açıkladı, diye yargısız infaz yapacak değilim.  Karşı tarafında görüşünün alınması gerekir. Sayın Yalım’da bunca ciddi iddiayı herhalde işkembesinden uydurmamıştır. Mutlaka elinde bulunan belgelere göre konuşmuştur. 3 dönem milletvekilliği yapan ve ömrünün uzun bir bölümünü Avrupa’da geçirmiş bir insan, haysiyet cellatlığına soyunup rakip parti ve onun başkanını küçük düşürmek için böylesine iftiralar atacak yapıda olmasa gerektir.

AK PARTİ UŞAK TEŞKİLATI VE SAYIN ÇAKIN DERHAL CEVAP VERMELİDİR

Ancak iddiaları ciddiye alınmalı ve mutlaka cevaplandırılmalıdır. AK Parti Uşak Teşkilatı ve sabık Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın bu iddialara ivedilikle cevap vermek zorundadır.

Yoksa bu iddialar sonrası üzerlerine yapışan şaibelerden kurtulamazlar. Özellikle mart ayında ihalesiz olarak yapıldığı iddia edilen ve KDV+ 18 milyon liralık alımlar nedir?  Niçin yapıldı? Bu alımlar ihtiyaç mıydı? İhtiyaç değilse kimlerin cebi doldu?

UŞAK OLARAK İKTİDARIN NİMETLERİNDEN FAYDALANAMAMIŞIZ

Uşak’ta bir önceki dönem belediye borçlarını açıklayan ilk isim Eşme ilçesi CHP’li Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Tozan oldu. Sayın Tozan’ın açıkladığı AKP’li belediyenin borç listesinde iki kalem çok dikkatimi çekti.

6 milyon 235 bin TL ile Vakıfbank kredi borcu.

1 milyon 134 bin TL ile Halk Bankası kredi borcu.

Neden bankaların kredi borcuna taktım?

Bu sorunun cevabını da Sivaslı İlçesinin bir önceki CHP’li Belediye Başkanı Sayın Hürrüyet Şafak verdi. Sayın Şafak açıklamasında; “Ben belediye çalışanımın maaşını tam 60 ay ödedim. Son bir ay devletten maaş parası gelmeyince meclis kararı ile bankadan 2,5 milyon TL kredi ekip maaşları öyle ödeyebildim” dedi.

Muhtemelen Eşme ilçemizin bir önceki AKP’li Belediye Başkanı Sayın Hacı Mustafa Çetin’de işçi ve memur maaşı için yeterli para gelmeyince kredi çekmiştir diye düşünüyorum.

Demek ki iktidar belediyesi olsun, muhalefet belediyesi olsun, bırakın hizmet gelmesini, Uşak belediyelerine personel maaşı bile gelmez olmuş.

Muhabir: SALİH KILINÇ